Toplu Güvenlik Anlaşması Örgütü (CSTO) Genel Sekreteri Belarus Genel Sekreteri Stanislav Zas düzenlediği basın toplantısında örgütün Ermenistan'a savaşta neden yardım etmediğine ilişkin Ermeni gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erivan'ın CSTO'ya başvurmadığını söyledi. Peki Erivan başvurursa ne olur? Savaş Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarında gerçekleşti ve Ermenistan ile hiçbir ilgisi yoktu 

Kırgız siyasetçi, bölgesel güvenlik uzmanı Mars Sariyev'in sözlerine göre,  CSTO elbette Ermenistan'ın çağrısına tepki vermeyecektir.

"Savaş Azerbaycan topraklarında yapıldı, Karabağ Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçasıdır, bu yüzden KSTÖ müdahalesi için hiçbir neden yoktu" dedi.

Savaştaki yenilginin ardından Erivan'daki durumun son derece gergin hale geldiğine dikkat edilmelidir. Azerbaycan'ın CSTO'ya olası bir gözlemci olarak kabul edilmesini tartışmak, Erivan tarafından buna izin verilmeyeceğini söylediği için yüze bir tokat olarak görülebilir.

Kremlin'den "ABD'nin Ukrayna'ya destek kararına" sert tepki Kremlin'den "ABD'nin Ukrayna'ya destek kararına" sert tepki

Siyasetçinin sözlerine göre, "Büyük Ermenistan" doktrini Erivan için kötü bir rol oynadı.

"Ama şimdi uyanma ve gerçekleri anlama zamanı. Mars Sarıyev, "Türkiye ve Rusya bölgenin zenginleşmesine yardım edecek",dedi.

Haberhergun