Medyada yayınlanan belgeye göre Tur Operatörleri Birliği(TOB),20 marttan başlayarak havayolu şirketlerinden PCR testi olmayan Kazakistanlı turistlerin uçaklara alınmamasını istedi.

Ülkede koronavirüs vakalarının artması ve özellikle yurtdışından tatilden dönen Kazakistanlıların PCR testi yaptırmadan ülkeye girmelerinin önüne geçmek maksadıyla TOB özellikle Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Maldivler, Sri Lanka ve Türkiye’den Kazakistan’a uçan turistler için havayollarından PCR testi sertifikası talep etmelerini istedi.

İnternette yayılan belgeyi doğrulayan TOB Başkanı Inna Rey, uçtuğunuz uçaktaki yolcuların sağlıklı olup olmadığını bilmemenin doğru olmadığını bu yüzden PCR testi olmayan yolcuların başkalarının hayatını riske atmamaları için bu yola başvurduklarını bildirdi. Turistlere kolaylık olsun diye PCR testini tur paketine eklediklerini kaydeden Rey, yolcuların bu testi yaptırıp yaptırmadıklarını tur operatörlerinin kontrol etmesinin zor olduğunu bu yüzden havayollarından bu konuda yardım istediklerini bildirdi. 

-Kısıtlamalar artıyor

Son günlerde koronavirüs vakalarında görülen ani artıştan dolayı Nur-Sultan ve Almatı şehirleri kırmızı durum ilan edildi. 

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına, Hamas'tan ilk yorum İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına, Hamas'tan ilk yorum

Başkentte durumun daha da kötüleşmesini önlemek maksadıyla alınan yeni tedbirler çerçevesinde toplu kutlamalar ve Nevruz Bayramı etkinlikleri yasaklandı. Yayınlanan yeni karara göre 18 marttan başlayarak şehirdeki sinema salonları da kapanacak. 

Bunun yanında 21 Mart Pazar günü şehirdeki alışveriş merkezleri, spor salonları, eğlence merkezleri faaliyet göstermeyecek ve toplu taşıma da durdurulacak. 

Kafe ve restoranların çalışma saatleri de 07:00-22:00 olarak değişitirildi.