Moskova'daki terör saldırısında şok eden detay Moskova'daki terör saldırısında şok eden detay

Başkent Nur Sultan Sıhhi Başhekimi Sarhat Beysenova, düzenlediği basın toplantısında, şehirdeki epidemiyolojik durumun istikrarsız olduğunu ve Covid-19’un yayılma hızına başkentin kırmızı durumda olduğunu açıkladı

Şehirdeki durumun daha da kötüleşmesini önlemek maksadıyla alınan yeni tedbirler çerçevesinde toplu kutlamalar ve Nevruz Bayramı etkinlikleri yasaklandı. Yayınlanan yeni karara göre 18 marttan başlayarak şehirdeki sinema salonları da kapanacak.

Bunun yanında 21 Mart Pazar günü şehirdeki alışveriş merkezleri, spor salonları, eğlence merkezleri faaliyet göstermeyecek ve toplu taşıma da durdurulacak.

Kafe ve restoranların çalışma saatleri de 07:00-22:00 olarak değişitirildi.

Ülkedeki koronavirüs durumuna göre eyaletlerin dağılımı:

“Kırmızı durum”: Nur-Sultan, Almatı ve Batı Kazakistan Eyaleti.

“Sarı durum”: Almatı Eyaleti, Akmola Eyaleti, Karaganda ve Atyrau Eyaletleri.

”Yeşil durum“: Çimkent şehri, Türkistan Eyaleti, Aktöbe Eyaleti, Mangıstau Eyaleti, Doğu Kazakistan Eyaleti, Kuzey Kazakistan Eyaleti, Kostanai Eyaleti, Pavlodar Eyaleti, Jambıl Eyaleti ve Kızılorda Eyaleti.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Kazakistan’da son 24 saatte Covid-19 vakası sayısı 954 artarak 225 bin 685’e çıktı. Ülkede en çok günlük Covid-19 vakası 127 ile başkent Nur Sultan’da ve 297 ile Almatı’da kaydedildi.