Kazakistan Cumhuriyeti Baş Devlet Sağlık Doktoru Yerlan Kiyasov,  yeni bir kararname imzaladı.


Karara göre, yüz yüze eğitim için gerekli şartlarını açıklandı: 


1.    Sınıflarda en fazla 15 çocuk olmak üzere, 300 öğrenciye kadar bir kontenjanla kentsel ve kırsal okullarda geleneksel biçimde eğitim;


2.    1 Mart 2021'den itibaren, genel eğitim okullarında 1. sınıftan 5. sınıfa kadar, uluslararası okullarda 1. sınıftan 7. sınıfa kadar, sınıflardaki çocuk sayısı 25'ten fazla olmayacak şekilde birleşik bir formatta eğitim;


3.    Mezuniyet sınıfları için haftanın altı günü kombine bir formatta eğitim (9., 11., 12. sınıflar) normal konuların yüzde 70'i yüz yüze, yüzde 30 uzaktan eğitim (bir sınıfta en fazla 15 kişi olacak şekilde eğitim “1. sınıf - 1 kabin” ilkesine, sıhhi dezenfeksiyon ve maske rejimlerine uygunluk)


Eğitim kurumunun yönetiminin kararı ile 15 kişiden fazla olmayan gruplar halinde okul saatlerinden sonra öğrencilerin bireysel öğretimi ayrıca sosyo-ekonomik nesnelerin faaliyetlerinin bu kararnamenin ek 4'üne göre kriterler temelinde sınırlandırılmasından da bahsedilmektedir.


Aynı zamanda, 5 gün içinde epidemiyolojik durumun bir komplikasyonu olması durumunda ("yeşil" bölgeden "sarı" ya veya "kırmızı" bölgeden "sarı" bölgeye geçiş) kısıtlayıcı önlemlerin sıkılaştırılması gerçekleştirilir. "Kırmızı" dan "sarı" bölgeye veya "sarı" dan "yeşil" bölgeye geçişten en geç 7 gün sonra karantina önlemlerinin azaltılması gerçekleştirilir.

İran Lideri Reisi'den misillemeye tek cümlelik yanıt İran Lideri Reisi'den misillemeye tek cümlelik yanıt


Ayrıca, cezaevi (ceza) sistemi kurumlarında sağlık ve dezenfeksiyon rejimini gözlemlemek için bazı kuralların değiştirilmesinden de bahsediliyor.

Haberhergun