OPEC + toplantısının ardından Brent ham petrolünün fiyatı % 5 arttı ve varil başı 67 doları aştı.


Kazakistan, OPEC + anlaşması kapsamında Nisan ayında petrol üretimini artıracağı bildirildi. Haber, OPEC + anlaşmasına katılan ülkelerin bakanlar toplantısının ardından, Kazakistan Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı basın servisi tarafından duyuruldu.


Kazakistan Enerji Bakanı Nurlan Nogayev konuşmasında, korona virüsün yayılmasına karşı mücadelede artık olumlu bir eğilim olduğunu, petrol ve petrol ürünleri talebinde kademeli bir toparlanma olduğunu kaydetti.

İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı! İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı!


Toplantının ardından, anlaşmaya katılan ülkeler mevcut petrol üretim kesintilerini Nisan 2021'e kadar uzatmaya karar verdiklerini açıkladılar. Aynı zamanda, Kazakistan ve Rusya için ayrı koşullar kararlaştırılarak, sırasıyla günde 20 ve 130 bin varil üretim artışı sağlanacağı bildirildi.


Bu nedenle, Nisan ayında OPEC + kapsamında Kazakistan için yükümlülükler günde 1.457 milyon varil veya taban seviyesinin % -15'i (günde 1.709 milyon varil - Kasım 2018 seviyesi) olacağını umuluyor.


Hatırlatalım ki, OPEC + 'nın petrol üretimini artırmamaya karar vermesinin ardından Brent fiyatı % 5 artarak varil başına 67 doları aşmıştı.

Haberhergun