O ülkede telegram kullanımı askıya alındı O ülkede telegram kullanımı askıya alındı

Kazakistan’ın, 2021 yılında 15,4 trilyon tengelik (36,9 milyar dolar) yatırım çekmeyi hedeflediği bildirildi.

Kazakistan’ın resmî Kazakstanskaya Pravda Gazetesi’nin Kazpravda.kz haber sitesinden alınan bilgide, Kazakistan Milli Ekonomi Bakanı Aset Irgaliyev’in Bakanlar Kurulunda konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarına yer verildi. Bakan Irgaliyev, ülkede 2021 yılında tamamlanacak ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamaya göre, içinde bulunduğumuz 2021 yılında ülkeye 15,4 trilyon tengelik (36,9 milyar dolar) yatırımın çekilmesinin hedeflediği duyuruldu.

Bakan Irgaliyev, yaptığı konuşmada “İçinde bulunduğumuz yılda ülkenin ekonomik büyümesini %  3 seviyesinde gerçekleştirmeliyiz. Bu amaçla tüm iş sektörleri ve idari bölgeler için hedef parametreler belirlendi. Bu çerçevede 2021 yılında ülkeye 15,4 trilyon tengelik (36,9 milyar dolar) yatırım çekmeyi hedefliyoruz. Eğer hedeflediğimiz bu yatırımlar gerçekleşirse ülkemizin GSYİH’sinde % 20 oranında artış sağlanacak.” ifadelerini kullandı.

Karağandı Bölgesi için bu yıl gayri safi bölgesel hasılanın % 3,6 seviyesinde büyümesinin planlandığını belirten Bakan Irgaliyev “Karağandı için 725 milyar tengelik (1,7 milyar dolar) yatırım çekilmesi planlanıyor. Daha önce bölgede 662 bin metrekarelik konutun devreye alınması planlanmıştı, bu sayede 34 bin kişiye iş imkânı sağlanacak. Bu yıl, 17 eğitim kurumu ve 11 sağlık tesisinin yapımının tamamlanması bekleniyor. Ülkemizdeki kara yollarının % 85’inde iyileştirmeler yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Aktöbe Bölgesinde 190 köyün kalkınma potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Bakan Irgaliyev, bu bağlamda 35 köyün sosyal ve mühendislik altyapısının iyileştirilmesi çerçevede 75 projenin hayata geçirilmesinin planlandığını, bu projelerin hayata geçirilmesi durumunda kırsal alanda yaşayan 70 bin vatandaşın hayat kalitesini artacağını, proje sayesinde binden fazla kişiye de iş imkânının sağlanacağını sözlerine ekledi.