Kazak medyasına göre; 19 Mart'ta genç kız işinden istifa etti ve ikamet ettiği yere geri dönmedi. İlk başta erkek arkadaşı onu aramaya başladı. Kızın yakınlarına haber verdi ve ardından polisle temasa geçti.


Ayazhan Edilova üniversitede okuyor ve öğrenci yurdunda kalıyordu. Bir güzellik salonunda çalışıyordu.


Polisin çalışmalarının yavaş olması nedeniyle, kızın akrabaları genç kızı kendi başlarına aramaya başladı. Gönüllüler topladılar ve sosyal medyadan kızı bırakan taksi şoförüne ulaştılar. Video görüntülerini kontrol ettiler. Adrese geldiklerinde evin etrafında üniformalı memurlar ve bir ambulans gördüler. Birkaç dakika sonra akrabalar kanlar içinde tutuklanmış bir adam gördü. O anda polis Ayazhan'ın cesedini bulsa da, akrabalarına söylemedi. Kız vahşice öldürülmüş ve bedeni kesilmişti.


Polis memurları daireye girdi ve kızın cesedini parçalanmış halde buldu. Şüphelinin ifadesine göre, suçu örtbas etmek için kızın cesedini parçalara ayırdı. Fail, parçalanmış cesedi çeşitli kutulara koydu. Kemikler bulundu. Almatı Emniyet Müdürlüğü ek bir adli tıp muayenesi talep etti.


Polis, kızın o gün öldüğünü akrabalarına bildirmedi. Kızın dairede olmadığını söylediler. Ertesi gün yakınları genç kızın ölümünü medyadan öğrendi.
Kızın amcası Almat Mulikov  "Her yeri kesilmişti, her dişi çekilmişti. Başı kesilmiş ve suda kaynatılmış. Sadece kafatası kalmış" dedi.


Rapora göre polis daireye baskın düzenledi ve zanlı kapıyı uzun süre açmayarak intihar etmeye çalıştı. Şüpheli tıp eğitimi almış, 28 yaşında Türkistan bölgesindendir. Almatı'da kiralık bir dairede yaşıyordu. Zanlı şu anda hastanede.

Elon Musk'tan İsrail ve İran'a dikkat çeken mesaj Elon Musk'tan İsrail ve İran'a dikkat çeken mesaj


Kızın yakınları  Ayazhan'ın sanığın  ilk kurbanı olmadığını düşünüyor.

Haberhergun