Kazakıstan'ın Mangistau bölgesinde yeni bir büyük petrol sahası keşfedildi. 

Mangistau ve Beineusky olmak üzere iki bölgenin topraklarında bulunan Tepke bölgesinde yeni bir alan bulunuyor. Uzmanlara göre, bu, Kazakistan'ın 30 yıllık bağımsızlığı boyunca bölgede bulunan en büyük hidrokarbon rezervuarıdır.

Tanınmış Karakuduk, Arystanovskoye ve Komsomolskoye sahaları yeni sahanın yakınında bulunmaktadır.

Numunelerin analizine göre, bulunan petrol hafiftir, kükürt içermez. Yeni alan, efsanevi kaşif ve petrol araştırmacısı Khalel Uzbekgaliev'in adını aldı.

“Şu anda sahada mevcut rezervlerin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu, ülkemiz için gerçekten tarihi bir olaydır. Meridian Petroleum Company Başkanı Baltabek Kuandykov, basınç, akış hızı, gaz faktörü ve diğer parametrelerle ilgili alınan verilere göre, Khalel Uzbekgaliev sahası bağımsızlığın başlangıcından bu yana Mangistau bölgesinde keşfedilen en büyük alandır ”dedi.

İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı! İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı!

“Kuyulardan biri yaklaşık 130-140 metre küp, diğeri ise 230-240 metreküp petrol üretti. Bu çok çok büyük bir rakam. Bağımsızlığımız sırasında Mangistau bölgesi ve aslında Kazakistan topraklarında böyle bir keşif olmadığını düşünüyorum ”, B. Kuandykov belirtti.

Haberhergun