Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

Telefon görüşmesinde, Kırgız Cumhuriyei Dışişleri Bakanlığı görevine yeni atanan Kazakbayev’i tebrik eden Türkiye Dışişleri Bakanı, Kırgız mevkidaşına görevinde başarılar diledi.

Öte yandan, görüşmede, Kırgızistan’daki iç siyasi durum hakkında bilgi veren Bakan Kazakbayev, şu anda ülkede durumun istikrarlı olduğunu, yaşanan siyasi süreçlerin hukuk alanına döndüğünü, Kırgız Cumhuriyeti devlet iktidarının tüm kolları meşru ve iktidarın yürütme organları normal şekilde işlemeye devam ettiğini vurguladı.

Görüşmede ayrıca, taraflar siyasi, ticari ve ekonomik, kültürel ve insani alanlarda ikili işbirliğine ilişkin güncel konularda görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede, öncelikli işbirliği alanlarının geliştirilmesine ve Kırgızistan-Türkiye stratejik işbirliğinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik tedbirlerin alınmasına özel önem verildi.

Bakan Ruslan Kazakbayev, Kırgızistan halkına Kovid-19 salgını ile mücadelede verdiği destek, özellikle de sağlanan insani ve teknik yardım, Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi'nin geçici kullanım için Sağlık Bakanlığına teslim edilmesi, Kırgız vatandaşlarının ülkelerine dönmelerine yardımlarından dolayı Türk tarafına teşekkür etti.

Önceden varılan anlaşmaların tam olarak uygulanmasının önemine dikkat çeken Dışişleri Bakanı, bu bağlamda yakın gelecekte Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeye hazır olduğunu ifade etti.

İran'dan bir tehdit daha: İsrail'in misilleme yapması durumunda... İran'dan bir tehdit daha: İsrail'in misilleme yapması durumunda...

Taraflar ayrıca yaklaşan etkinliklerin programını gözden geçirerek planlanan ziyaretleri ve en üst düzey toplantıları görüştü.