Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Cumartesi günü ABD Başkanı Joe Biden'a gönderdiği bir mektupta, soykırımın tanınmasının geçen yıl Dağlık Karabağ'da çıkan bir savaştan sonra Ermenistan için bir güvenlik meselesi olduğunu söyledi.

Paşinyan, internet sitesinde yayınlanan mektupta Biden’a, "Soykırımın tanınması, özellikle geçen yıl bölgemizde meydana gelen olaylar ışığında Ermenistan Cumhuriyeti için bir hakikat, tarihi adalet ve güvenlik meselesidir" sözleriyle seslendi.

Biden'a "adalete doğru attığı güçlü adım ve Ermeni soykırım kurbanlarının mirasçılarına paha biçilmez desteği" için teşekkür eden Paşinyan, soykırımın tanınmasının Dağlık Karabağ savaşının ardından Ermenistan için bir güvenlik meselesi olduğunu da belirtti.

Bugün ise Ermenistan, Biden'ın kararını memnuniyetle karşıladı. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ABD Başkanı Joe Biden'a gönderdiği mektupta, 1915 olayları için 'soykırım' tanımı yapılmasının Ermeni halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Norveç'ten İsrail'e "gıda yardımlarını engelleme" tepkisi Norveç'ten İsrail'e "gıda yardımlarını engelleme" tepkisi

Fransa'dan mesaj

1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanıyan ülkelerden Fransa’dan da açıklama geldi.

Hükümet sözcüsü Gabriel Attal, "106 yıl. Bazıları Ermeni soykırımını susturabileceklerine, masumların çığlığına bastırabileceklerine inanıyordu. Başarısız oldular. Fransa 20 yıldır bunu yasayla tanıyor ve Macron 24 Nisan'ı resmi anma günü takvimine ekleme sözünü yerine getirdi" dedi.