ABD seçimleri sonunda belli olddu. Pensilvaya eyaletini Demokratların adayı Jeo Biden'ın kazanmasıyla birlikte Biden 284 delegeye sahip oldu. ABD'nin başkanlık koltuğuna oturmak için 270 delegeye sahip olmak gerekiyordu. Biden'in ABD'nin yeni başkanı olmasıyla birlikte ülkenin ilk kadın ve siyah başkan yardımcısı oldu.

Kamala Harris kimdir?

Kamala Harris, 20 Ekim 1964 tarihinde ABD'nin California eyaletinde doğdu. 32. Kaliforniya Başsavcısı olan Kamala Harris 2010 yılında yapılan Kaliforniya eyalet seçimlerinde başa gelmiştir. Kamala Harris, 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den başkan olmak için parti içi ön seçimlere katılmış, ancak yeterli başarıyı elde edemedi. Ağustos'ta ise Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın yanında başkan yardımcısı adayı olarak yer alacağı açıklanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze açıklaması Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze açıklaması

Harris, anne tarafından Hindistan, baba tarafından ise Jamaika asıllıdır. Amerika başkan yardımcılığına aday olan ilk Afrikalı Amerikan, Asyalı Amerikalı ve (Demokrat Geraldine Ferraro ile Cumhuriyetçi Sarah Palin'in ardından) üçüncü kadın adaydır. Biden'ın ABD'nin 46. Başkanı olmasıyla birlikte Kamala Harris, Joe Biden'ın yardımcısı oldu.