Türkmeneli’nde tüm Türk dünyasını yakından ilgilendiren kritik bir gelişme deprem etkisi yarattı. Resmi olmayan açıklamalara göre Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi görevden alındı. Kerkük’te ciddi rahatsızlık yaratan görev değişikliğinin ardından çok sayıda iddia gündem oldu.

Tayvan’da 6.3 şiddetinde deprem! Tayvan’da 6.3 şiddetinde deprem!

Türk dünyası bugün itibarıyla Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi’nin görevinden alındığı iddialarıyla sarsıldı. Gelişmeler Kerkük’te ciddi rahatsızlık yarattı. Konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmezken ITC yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Söz konusu görevden alınmaya ilişkin yapılan değerlendirmelerden en önemlisi ise yakın zaman önce Erşat Salihi’nin, Barzani ile görüşmeyi reddettiği için istifaya zorlandığı değerlendirmeleri oldu. Son dönemde Barzani’ye karşı basın açıklamasında bulunan Salihi, “Kerkük Kürdistan olmaz. Bu hayalden vazgeçin” yönünde net söylemlerde bulunmuştu.

Irak’taki Türk varlığı için mücadelede önemli bir varlık gösteren Salihi’nin görevden alındığı iddialarını güçlendiren bir gelişme de Salihi’nin dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımındaki şu ifadeleri oldu:

“Kendimizi tanıyalı, davaya hizmeti özümüze amaç bildik ve bilmeye de devam edeceğiz. Daha yolun ortasındayız. Asla ve asla geri adım atmak yok. Millete, davaya, Türkmeneli’ye ve Türk dünyasına, birlik beraberliğimizi koruyarak hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

SALİHİ’DEN SUKUNET ÇAĞRISI

  Tartışmalar ve tepkiler sürerken Salihi’den bugün yeni bir açıklama daha geldi. Salihi, “Yüce milletimizin ve Türkmeneli’nin çıkarları uğruna, halkımızı sükûnete çağırıyoruz. Türkmeneli’nin birliği, beraberliği ve güçlü olmasının uğruna yüce milletimizden sakin olmasını dileriz.” dedi.

  Irak Türkmen Cephesi tarafından konuya dair bir açıklamanın Pazartesi günü yapılması bekleniyor.