İngiliz feminist filozof  Mary Wollstonecraft'ın salı günü Londra'da açılan heykeli tartışma yarattı. Mary on the Green bağış kampanyası kapsamında toplanan 143 bin sterlinle yapılan ve 10 yılda hazırlanan heykelinin gümüş renkte çıplak bir kadın bedenini tutan iç içe geçmiş birçok kadın figüründen oluşması tepki çekti.

Britanya’da kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınması için mücadele veren Millicent Fawcett’in heykelinin dikilmesi için yürütülen kampanyada önemli rol oynayan Caroline Criado-Perez, Britanya’nın en önemli ve tartışmalı sanatçılarından Maggi Hambling’in heykelini sert dille eleştirdi. Criado-Perez, heykelin yapımında karar sürecinin feci şekilde yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi:

Elon Musk'tan İsrail ve İran'a dikkat çeken mesaj Elon Musk'tan İsrail ve İran'a dikkat çeken mesaj

"Bu heykelin yapımında harcanan emeğe tamamen saygı duyuyorum, müthiş bir azim. Fakat, heykelin kendisine gelecek olursak, tüm emek boşa harcanmış. Böyle bir temsilin Wollstonecraft’ı aşağıladığını düşünüyorum gerçekten. Kendisi bu çıplak, müthiş vücudlu ve erkeklerin fantezilerinden fırlama temsilini görse hiç hazzetmezdi. Criado-Perez, heykelin siyasi bir mesaj taşıdığını söyleyerek doğrudan feminist düşünürü temsil etmesi gerektiğini belirtti."