Yapıcı bir görüşme yapıldığını belirten taraflar, mutabakat muhtırasının ihlaline karşı ortak hareket edilmesi ve ateşkesin yeniden sağlanması konusunda fikir birliğine varıldığını açıkladı.

Yunanistan'da sarsıtıcı deprem Yunanistan'da sarsıtıcı deprem

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov geçen pazartesi Suriye'deki son saldırılara ilişkin, Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Yerhov'a konuya ilişkin duyulan kaygı ve endişe iletildi.

"Saldırıyı gerçekleştiren uçaklar Rusya'ya ait"

Rusya'ya ait savaş uçaklarının 21 Mart'ta Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı hava saldırılarında bir sivil hayatını kaybetmiş, iki sivil yaralanmıştı.

Muhaliflere ait uçak gözlemevinin Rusya'ya ait olduğunu bildirdiği savaş uçakları, İdlib'in Sarmada beldesiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesi karşısındaki Babu'l Hava sınır kapısı alanına ve M4 kara yolu yakınlarına da saldırılar düzenlemişti.

Uçak gözlemevine göre, Akdeniz'den atılan bir balistik füze de İdlib'in Türkiye sınırına yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Kah köyünde Suriye Milli Ordusu karargahı yakınlarına düşmüş, ilk belirlemelere göre bir sivilin hayatını kaybettiği, iki sivilin de hafif yaralandığı bildirilmişti.Aynı gün, Esad yönetimi ve destekçisi İran'ın kontrolündeki grupların, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde hastaneye düzenlediği iddia edilen saldırıda da biri çocuk yedi sivil ölmüştü.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı geçen hafta, Halep'te rejim ve destekçilerinin kontrolündeki Kuveyris Havaalanı'dan Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab ilçelerine düzenlenen balistik füze saldırısında sivil yerleşim yerleriyle akaryakıt tankerlerinin park noktalarının hedef alındığını ve yaralıların olduğunu bildirmişti.