Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Hz. Peygamber'e hakaret içerikli çizimleri, Paris'te öldürülen öğretmen Paty'nin ailesi ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un katıldığı resmi anma töreninin ardından Montpellier ve Toulouse'daki belediye binalarında birkaç saat boyunca sergilendi.

Tarih öğretmeni Paty, Charlie Hebdo'nun Hz. Peygamber'e hakaret içerikli karikatürlerini bir sınıftaki öğrencilere “ifade özgürlüğü konulu” ders sırasında gösterdikten birkaç gün sonra başı kesilerek öldürülmüştü.

Macron'dan Lejyon d'onör ödülü

O ülkede telegram kullanımı askıya alındı O ülkede telegram kullanımı askıya alındı

Öldürülen öğretmene bir övgü olarak Macron, Paty'yi “Fransız Cumhuriyeti'nin değerlerini somutlaştıran sessiz bir kahraman" olarak tanımladı. Macron, ölümünden sonra Paty'ye Fransa'nın en yüksek sivil onuru olan "Légion d'Honneur ödülü"nü verdi.

Macron törende, “Tam da Cumhuriyet'i canlandırdığı için öldürüldü. Müslümanların bizim geleceğimize engel olması için öldürüldü. Samuel Paty, cumhuriyetin, teröristlerin iradesini kırma arzumuzun ve ülkemizde özgür vatandaşlardan oluşan bir topluluk olarak yaşama arzumuzun yüzü oldu" şeklinde konuştu.

Geçen Cuma günü gerçekleşen saldırının faili ise polis tarafından vurularak öldürülmüştü. O tarihten bu yana soruşturma kapsamında 10'dan fazla kişi tutuklandı.

Charlie Hebdo'nun son sayısının ön sayfasında ise, 2015'teki saldırının ardından olduğu gibi, Hz. Peygamber'in bir resmi yer almadı. Bunun yerine çeşitli mesleklerden başları kesilmiş karikatürlerle birlikte, "Sırada kim var?” Bir başyazıda ise şöyle deniliyor: "Bu katiller, demokrasinin başını kesmek istiyor."