Türkmenportal'ın bildirdiğine göre, şirket temsilcileri, Türkmen Telekom ajansı temsilcileriyle çevrimiçi bir toplantı sırasında işbirliği önerilerini dile getirdi.


Şirket temsilcileri, ülkede yalnızca dijital iletişimi ve elektronik hükümeti geliştirmek için bir "X-Road" oluşturmayı değil, aynı zamanda elektronik devlet dijital imzası ve kimlik doğrulamasının tescili ve onayı için bir merkez de önerdiler. Ayrıca, birleşik bir nüfus sayım sisteminin organizasyonunun, tüzel kişilere ve kişilere hizmet vermek için entegre kimlik kodlarının, kişisel tanımlama sistemlerinin organize edilmesine yönelik çözümlerin Türkmenistan'ın dijital ekonomisinin gelişimine katkıda bulunduğunu belirttiler. Ayrıca, bu yapıların kurulması için gerekli düzenleyici belgelerin hazırlanmasına da yardımcı olduklarını belirtmişlerdir.

Ajansın internet sitesine göre, toplantının sonunda karşılıklı fayda sağlayan ikili işbirliği konusunda bir Memorandum imzalamayı teklif etmişler.

İran'dan "meşru müdafaa" açıklaması İran'dan "meşru müdafaa" açıklaması

Şirket, dijital hükümet yönetimi için "X-Road - Kurumlar Arası Elektronik Değişim Sistemi" ni yaratmış. Çeşitli hizmetleri, veritabanlarını yüksek bir şifreleme standardıyla birleştiren "merkezden uzak" bir platform olarak tasarlanmıştır.

Haberhergun