En fazla askeri harcama yapan 5 ülke belli oldu En fazla askeri harcama yapan 5 ülke belli oldu

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD ile "New START" anlaşmasından sonra Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşmasının da (INF) yenilenme ihtimaline karşı, “INF anlaşması 30 yıl boyunca yürürlükte kaldı ve eski haliyle uygulanması ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum” dedi.
Rusya ile ABD arasında Stratejik Silahların Azaltılması Yeni Sözleşmesi (New START) anlaşmasının süresi 5 yıl daha uzatılırken, iki ülkenin 2019 yılında çekildiği Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na (INF) geri dönülüp dönülemeyeceği ile ilgili soruya Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov cevap verdi. Anlaşmanın yeniden yapılması konusunda kapıları tamamen kapatmayan Ryabkov konu ile ilgili temkinli ifadeler kullanarak, "Bu anlaşma sona erdi. NATO’dan bir cevapla karşılamadık. Avrupa’daki durumun daha da kötüye gitmesinin sorumluluğu ABD, NATO ve Avrupalı müttefiklerine düşecek. Çünkü kendi ideolojileri adına bağımsız bir politika izleyen ve baskı altına girmeyi reddeden Rusya’nın önerilerini kabul etmeyerek Avrupa’nın güvenliğini raydan çıkarıyorlar" diye konuştu.
Ryabkov, "INF anlaşması 30 yıl boyunca yürürlükte kaldı ve eski haliyle uygulanması ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

ABD ile ilişkiler konusu
Sergei Ryabkov açıklamalarında ABD’nin yeni döneminde Rusya olarak diyalog geliştirmek istediklerini ifade ederek, “ABD’nin alaycı ve sürekli içişlerimize karışma çabalarını ve bu politikayı uygulamaya devam eden insanların girişimlerini reddediyoruz. ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, uzay programları konusunda bizimle ciddi bir şekilde diyalog kurma isteği gösterdi. Departmanlar arasında geçtiğimiz yaz toplantılar yapıldı. Bu çalışmanın yoğunlaşarak devam etmesini bekliyoruz” dedi.
ABD’yi, İran’a karşı takındığı tavır konusunda eleştiren Ryabkov, “İran, ticaretinde, teknolojinin geliştirilmesi, insani yardım mallarının temini konusunda kısıtlamalara maruz kaldı. Bunun nedeni bir önceki ABD yönetiminin azami baskı politikasının bir sonucu oldu” dedi.