Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Azerbaycan ve Rusya devletleri ile Dağlık Karabağ anlaşmasına imza atması ülkede iç karışıklığı da beraberinde getirdi. Yenilgiyi kabul eden Paşinyan'ın istifa etmesini isteyen muhalefet bloğunun 3 lideri Paşinyan'a gece yarısına kadar süre verdi.

MUHALEFETTE ZORDA

Bu gelişmenin ardından gözler Paşinyan'a dönerken, başbakan tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Paşinyan'ın sessiz kalmasından sonra muhalefet parlamentoyu olağanüstü toplanmaya çağırdı fakat bu çağrı kabul görmediMuhalefet partileri tarafından parlamentoda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Paşinyan'ın görevden alınması için planlanan toplantı gerçekleştirilemedi.

İKTİDAR TOPLANTI DÜŞÜNMÜYOR

Müreffeh Ermenistan partili milletvekili Naira Zograbyan diğer muhalif parti Aydınlık Ermenistan ile yarın sabah toplantı yapacaklarını ve atılacak yeni adımları değerlendireceklerini belirtti. Parlamento konseyinin yeterli sayıya ulaşamadığı için toplanamadığını belirten Zograbyan, "Adımım partili milletvekilleri toplantıya gelmedi. Bugün artık toplantı olmayacak, yönetmeliğe göre süre doldu. Yarın sabah Aydınlık Ermenistan ile atılacak adımlar üzerine toplantı yapacağız. Zira bu toplantıya iktidar partisinin katılma niyeti yok" dedi.

ABD'de büyük felaket: Gemi köprüye çarptı ABD'de büyük felaket: Gemi köprüye çarptı

PAŞİNYAN'IN ÜLKEDEN KAÇTIĞI İDDİA EDİLDİ

Öte yandan Ermenistan basını Nikol Paşinyan'ın sabah saatlerinden beri ortalıkta görünmediğini aktararak kulislere göre Paşinyan'ın kaçtığı ile ilgili haberlere yer verdi.

"HANGİ ÜLKENİN KONSOLOSLUĞUNDAYSAN ÇIK ORTAYA"

İddiaları teyit etmeye çalışan Ermenistan basınının bu iddiaları Rus ve Azerbaycan basınında da yer buldu. Paşinyan bu haberlere karşı hala bir mesaj yayınlamazken Erivan'da yapılan mitingde muhalefet liderleri Paşinyan'a seslenerek, "Paşinyan, hangi ülkenin konsolosluğundaysan çık ortaya" diye seslendi. Ermenistan'da gün içinde de muhalefetin protesto gösterileri yapacağı ve muhalefetteki siyasi partilerinin tekrar Paşinyan'ın istifa etmesi için girişimlerde bulunacağı öğrenildi.