Dağlık Karabağ'ın kurtuluşu için mücadele verdiklerini belirten Azerbaycan lideri Aliyev, canlı yayında "Ateşkes isteyenler Ermenistan'a silah gönderiyor. Listesi bende var" dedi.

O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı

Öte yandan, Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, işgal altındaki Dağlık Karabağ'da Ermenistan ordusuna ait bir askeri hastanenin bahçesinde dizilen kanlı sedyelerin fotoğrafını geçti.

Fransız Le Monde ise haberinde, "çoğu yirmili yaşlarında olan Dağlık Karabağ'dan savaş yaralıları, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın en büyük hastanelerinden biri olan Erebouni hastanesine akmaya devam ediyor." ifadesi geçti. Gazete, askeri hastane cerrahı Mikayal Manukyan'ın "yoğun bakım üniteleri dolu, hastane kurulduğundan bu yana yüzlerce yatak doldu. Aileler koridorlarda sessizce bekliyor. Diğerleri sevdiklerinin kaderi hakkında hiçbir şey bilmiyor” dediğini kaydetti.  

İşgal altındaki Dağlık Karabağ yönetimi yaklaşık 1000 Ermeni askerinin öldüğünü resmi olarak açıkladı ancak, bu sayının kat kat fazla olduğu iddia ediliyor.

Ayrıca Ermenistan ordusunda bugün bir komutan görevden alındı. Sınır Birlikleri Komutanı Vaginak Sarkisyan'ı koltuğundan eden karar, Başbakan Nikol Paşinyan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan tarafından alındı. Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Argişti Kryamyan da, 8 Ekim'de görevden alınmıştı.