Ermenistan ordusunun Karabağ'da hezimete uğramasının ardından ülkede tansiyon düşmüyor.

Paşinyan, bugün muhalefetteki Müreffeh Ermenistan Partisi lideri Gagik Tsarukyan ile görüştü.

Görüşmede, ülkedeki mevcut siyasi durumdan çıkış için en iyi yolun erken seçim olduğu dile getirildi.

Ermenistan Başbakanı, ilgili açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Benim Adımım Partisi ve Aydınlanmış Ermenistan Partisi ile yaptığımız istişareleri de göz önünde bulundurduğumuzda, Ermenistan'da erken parlamento seçimine 20 Haziran'da gidilecek." ifadesini kullandı.

BAP ittifakı 2018'deki seçimi yüzde 70 oyla kazanmıştı

Moskova'daki terör saldırısında şok eden detay Moskova'daki terör saldırısında şok eden detay

Ermenistan, parlamenter cumhuriyetle idare ediliyor. Cumhurbaşkanı, Ulusal Meclis üyeleri, yerel yönetimler seçimle işbaşına geliyor. Bakanlar ise başbakanın tavsiyesi doğrultusunda cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.

9 Aralık 2018’deki Meclis seçimlerini Başbakan Nikol Paşinyan’ın liderliğini yaptığı Benim Adımım İttifakı (BAP) geçerli oyların yüzde 70,43’ünü alarak kazandı. Söz konusu ittifak, Mecliste 88 milletvekiliyle temsil ediliyor.

Darbe girişimi yaşanmıştı

Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, 25 Şubat'ta Başbakan Paşinyan'ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak, Paşinyan'a muhtıra vermişti.

Başbakan Paşinyan, darbe girişimi olarak nitelediği olayın ardından, hemen Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Sarkisyan bu kararı kabul etmemişti.

Bu gelişmelerle, ülkede siyasi gerilim had safhaya ulaştı.