Belçika'da neler oluyor? Belçika'da neler oluyor?

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sarkisyan, “Oluşan durumu ve bundan düzgün şekilde çıkılması gerektiğini dikkate alır, halkın taleplerine kulak verirsek şu aşikârdır: Ülkeyi sarsılmadan korumak için Ulusal Meclis'te erken seçimlerin gerçekleştirilmesi kaçınılmaz olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sarkisyan, hükümet ve iktidardaki siyasi gücün kendi potansiyelini objektif şekilde değerlendirmesi ve kısa süre içerisinde bir yol haritası geliştirmesinin tek sorumlu yaklaşım olacağını belirtti.

Sarkisyan'a göre, erken parlamento seçimlerine olanak verecek anayasal süreçlerin başlatılmasına yönelik zamanlama düşünülmeli.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibariyle Dağlık Karabağ'da çatışmaların durması için bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşmada Rusya'nın cephe hattı ve Laçin koridoru boyunca, hafif silahlı 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel aracının yer alması öngörülüyor.

Anlaşmanın imzalanmasının sonra Erivan'da başlayan protestolar devam ediyor. Eylemcilerin talepleri arasında Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifası, geçici ulusal mutabakat hükümeti kurulması ve erken parlamento seçimlerinin gerçekleştirilmesi var.