İki İngiliz muhabir, Çarşamba sabahı Erivan'daki ulusal opera binasının önünde toplanan hükümet karşıtı protestoların bazı bölümleri arasında hoş karşılanmadı.

Gösterinin ana hedefi Paşinyan ve ateşkes anlaşmasıydı. "Hain Nikol"un yüksek sesle tekrarlanan tezahüratları vardı.

Ama tek hedef o değildi. Bir protestocu, yerli halk ile röportaj yaparken "Britanya'yı s.keyim!" diye bağırdı. Bir başkası, "İngiltere'nin Ermenistan'ı hayal kırıklığına uğrattığını" belirsiz terimlerle açıklamak için kalabalıkta bizi buldu. Rehberimiz, çok sayıda protestocuya karşı bizim İngiliz devletinin temsilcileri değil, olaylar hakkında haber yapan gazeteciler olduğumuzu söyleme ihtiyacı hissetti.

Moskova'daki terör saldırısında şok eden detay Moskova'daki terör saldırısında şok eden detay

Bize yaklaşan bir öğretmen, Batı'nın Ermenistan'a destek gösterememesinden duyduğu çaresizliği anlattı. Covid-19 maskesiyle, özgürlük ve demokrasiyi kutlayan birçok uluslararası konferans ve seminere katıldığını söyledi.

"Yardım istedik. Ağladık ama kimse cevap vermedi. Şimdi çocuklarımıza hoşgörü ve insan haklarını nasıl öğretebiliriz? Bu değerleri 25 yıldır öğrettim. Bu değerler kanımızda var ama cezalandırılan biziz” diyerek "Bize yardım etmeyenler utanmalı" ifadesini kullandı.

'Dünya bizi cezalandırıyor'

Erivan'da Dağlık Karabağ kökenli bir avukat olan Anush Vasillii Atajanyan, Ermenistan'ın karşılaştığı ikilemi özetledi.

Avukat, "Rusya ile ilişkimiz olduğunda dünya bizi cezalandırıyor. Batı ile ilişkimiz olduğunda Rusya bizi cezalandırıyor" dedi.

Bize kuzeninin son çatışmada bir drone saldırısıyla öldürüldüğünü, yaralı askerlere yardım ederken öldüğünü ifade ederek, "Çok hayal kırıklığına uğradık. Bu savaşı başlatmadık ve şimdi bu trajediyle karşı karşıyayız” dedi.