Rusya, ancak Güney Kafkasya'daki çok taraflı işbirliği projelerine katılmazsa buna karşı çıkabilir. Bunu  Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde kıdemli araştırmacı ve Katar Üniversitesi Körfez Araştırmaları Merkezi'nde doçent olan Nikolai Kozhanov konuyla ilgili konuşurken demiş. Onun sözlerine göre,  Rusya Federasyonu ulaşım ağına tam bir katılımcı.

"Evet, bu ulaşım koridorları Güney Kafkasya'dan geçecek ve muhtemelen Rusya Federasyonu'ndan bir miktar yük çekecek. Ancak, oldukça tarafsız ekonomik nedenlerden ötürü, Rusya'nın üyeliği ülkeye ek fırsatlar sağlıyor", dedi.

Kojanov, böyle bir ulaşım koridorunun oluşmasının uzun zaman alacağını hesaba katma gereğini de vurguladı:

ABD'de büyük felaket: Gemi köprüye çarptı ABD'de büyük felaket: Gemi köprüye çarptı

"Bu nedenle, bu projenin vaat ettiği tehditler veya kazanımlar hakkında konuşmak için henüz çok erken. Şimdi farklı seçenekleri tartışmamız gerekiyor. "

Rus araştırmacı, bu konunun Erivan tarafından politize edildiğini hatırlattı. Erivan'ın İran'la trafiği çekme girişimlerini vurguladı.

"Ama yine, bir ekonomiden çok bir politikaydı," dedi. Rusya'nın bu projelere katılımına gelince, Moskova her zaman küresel bir ilgi göstermiştir. Söylediğim gibi, Moskova ancak bu süreçlere katılımı olmazsa buna karşı çıkabilir, "dedi Kozhanov.

Haberhergun