Dünya çapında koronavirüs salgınının yayılımı ve salgınla mücadele tüm hızıyla sürerken, Dünya Sağlık Örgütün gelen açıklama gündem oldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, koronavirüs salgınının 2022 yılının başlarında biteceğine dair tahmini açıklamalarda bulundu. Dün Danimarka devlet yayıncısı DR’ye konuşan Kluge, 2021 yılının da Kovid-19 yılı olacağını söyledi. Ancak salgınının 2020 yılına göre daha temkinli ve yönetilebilir olacağını vurgulayan Kluge, en kötü senaryonun geride kaldığını, virüsün ilk yayılmaya başladığı 2020 yılına göre virüs hakkında daha fazla bilgiye sahip olunduğunu kaydetti.

“2022’NİN BAŞINDA SALGININ SONA ERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Kovid-19 salgınında yaşanan gelişmeleri hiç kimsenin önceden bilemeyeceğinin altını çizerek, kendi tahminini duyuran Kluge, “2022’nin başında salgının sona ereceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Virüsün var olmaya devam edeceğini ancak kısıtlamalara ihtiyaç olmayacağını düşündüğünü dile getiren Kluge, “Bu iyimser bir mesaj” diye konuştu.

G7’den İran açıklaması G7’den İran açıklaması

“MUTASYONLARIN HIZLI YAYILMASI ENDİŞELENDİRİYOR”

Kovid-19’un uğradığı mutasyonlara dair de konuşan Kluge, mutasyonların normal olduğunu ancak mutasyonların hızlı yayılmasının kendilerini endişelendirdiğini belirtti. Diğer yandan Kluge, en büyük sorunun ise aşı olanların, aşı olmayanlarla aynı ortamlarda bir araya geldiğinde yaşanacağını söyledi.