2016 yılında başlayan 4 günlük savaş, 4 yıl sonra 44 günlük Vatanseverlik Savaşı'nda Azerbaycan'ın Büyük  Zaferi ile sona erdi. Bu askeri harekatın siyasi ve tarihi önemi büyük." ifadelerini kullandı.


  Nisan savaşının Ermenistan'ın yarattığı ve dünya güçleri tarafından kabul edilen uydurma fantezileri ortadan kaldırdığını ifade eden milletvekili,"Topraklarımızı işgal ettikten sonra sadece Ermeniler değil, başka uluslar da Azerbaycan'ın Karabağ'ı kurtaramayacağı kanaatinde idi. Ancak Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dediği gibi Azerbaycan halkı bu durumu asla kabul etmeyecek. Toprak bütünlüğümüzü yeniden tesis etmek için her yönde çalışmalar yapılıyordu. Bunun için yasal, siyasi ve ekonomik temeller oluşturulmuştur. Ülkede ulusal birliğin sağlanması gerekliydi. Cumhurbaşkanının liderliğinde son 17 yıldır izlenen politika nihayetinde meyvesini verdi. 


  Nisan 2016 savaşlarında Azerbaycan askeri Ermenilerin bu fikrini paramparça ederek onlara Azerbaycan'ın gücünü gösterdi. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri beş yıl önce işgalci Ermenistan ordusunun kışkırtmalarına karşılık kısa ama çok etkili bir askeri operasyon gerçekleştirdi. 


  Kahraman askerlerimizin özverili davranışı sonucunda Ermeni ordusu ciddi bir askeri ve manevi darbe aldı. Ermeniler her zaman Azerbaycan Ordusunu teknik olarak zayıf ve düzensiz bir ordu olarak tanıtmışlardır. Kendileri dahil birçok ülkeyi bu yalana ikna edebiliyordu.


 Ancak Başkomutan İlham Aliyev'in izlediği çok yönlü ve güçlü politika neticesinde Ordumuz daha güçlü, daha modern hale gelmiş, maddi ve teknik altyapısı artmıştır. Bu ordu, Birinci Karabağ Savaşı ordusundan farklıydı. Güçlü malzeme ve teknik kabiliyetleri, cesur, kahraman askerleri ve normal Azerbaycan Ordusu subayları, Nisan savaşları ile canları pahasına Büyük Zaferin temelini attılar. Bu, Azerbaycan ordusunun gücünü, savaşma ruhunu ve zafer ruhunu bir kez daha gösterdi.
  Nisan çatışması, düşmanın yarattığı bu yalanı paramparça etti. Bu tarihi zafer, halkımızın savaşma ruhunu yükseltti. Çocuk Mercanlı'nın yeniden inşası ve soydaşlarımızın o topraklara dönüşü aslında "Büyük Dönüş"ün sembolü haline geldi.
  
Milletvekili Hicran Huseynova, Karabağ'daki düşmanın lehine olan statükonun, uzun yıllardır çatışmanın çözümünde yer alan AGİT Minsk Grubu'nun hareketsizliği nedeniyle devam ettiğini kaydetti.
  Eş başkanların bu faaliyeti, dünya toplumunda çatışmanın "donmuş" olduğu ve uluslararası toplumun sorunu neredeyse gündemden çıkarmaya başladığı şeklinde bir yanılgı yarattı. Ancak Nisan çatışması sorunu yeniden canlandırdı ve çatışmanın askeri niteliğini kanıtladı. 
Başkomutan defalarca "bu sorunun askeri bir çözümü olduğunu" söyledi.
Hicran Huseynova sözlerine;
  "Biz aslında barışçıl bir çözümle ilgileniyorduk. Ancak ne Ermenistan ne de destekçileri bu konuyu ciddiye almadı. Üyesi oldukları BM Güvenlik Konseyi'nin Karabağ ile ilgili kararlarının uygulanması için çaba sarf etmediler. Azerbaycan Ordusu bu sorunu çözdü. Nisan savaşları, Ermeni ordusunun dış müdahalesi olmadan asla kazanamayacağını bir kez daha gösterdi." diyen Huseynova "bugün bölgede yeni bir gerçekliğin ortaya çıktığını ve bu gerçekliğin ana başlatıcısının Azerbaycan olduğunu da yineledi. 
  Sözlerine;
"Dağlık Karabağ sorunu çoktan çözüldü. Şu anda bu ada sahip bir bölgesel birim yok. Azerbaycan tarihi bir zafer kazandı. Yıkılan bölgelerimiz yakında restore edilecek. Yeniden yapılacak, bu toprakların gerçek sahipleri memleketlerine dönecek. Azerbaycan'ın  güzel bir bölgesi olan Karabağ'da hayat yeniden canlanacak. Bize bu şanlı zaferi veren şehitlerimizi saygıyla anıyoruz!" cümleleriyle son verdi.

İspanya'da "kilisedeki çocuk istismarları mağdurlarına" tazminat İspanya'da "kilisedeki çocuk istismarları mağdurlarına" tazminat

Haberhergun