ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya ile Ukrayna arasındaki Donbas sınırında artan askeri gerginliğe ilişkin Rusya’ya uyarı niteliğinde açıklamalarda bulundu. Blinken, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı “saldırgan ya da pervasız” bir şekilde hareket etmesi halinde bunun bedelinin ve sonucunun olacağını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün katıldığı bir televizyon programından, Rus yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusunun çatışmalara devam ettiği ve günden güne artan askeri gerilime dair çarpıcı uyarılar içeren açıklamalarda bulundu.

ABD: UKRAYNA SINIRINDA 2014’TEKİ İLK İŞGALDEN BU YANA EN FAZLA ASKER YIĞINAĞI VAR

ABD’li Bakan Blinken, Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığması dolayısıyla “gerçek endişeleri” olduğunu vurgulayarak, “Ukrayna sınırında, Rusya’nın ilk işgal yaptığı zaman olan 2014’ten bu yana görülen en fazla asker yığınağı var. Bu nedenle de Avrupa’daki ortaklarımız ve müttefiklerimizle yakın temas ve iş birliği halindeyiz.” diye konuştu.

ABD’DEN RUSYA’YA UYARI: BEDELİ VE SONUCU OLUR

Bakan Blinken, “Başkan Joe Biden bu konuda net. Rusya, pervasız ya da saldırgan bir şekilde hareket ederse bunun bedeli ve sonucu olur.” uyarısında bulundu.

“KOVİD-19’UN YAYILMASINDAN ÇİN SORUMLU”

Bakan Blinken, Kovid-19 salgınının yayılmasından Çin’i sorumlu tutarak şunları kaydetti:

“Kovid-19’un ilk zamanlarında Çin’in yapması gerekeni yapmadığını düşünüyorum. Uluslararası uzmanlara doğru zamanda erişim tanımalı, bilgiyi paylaşmalı ve gerçek bir şeffaflık ortaya koymalıydı. Çin yapması gerekeni yapamadığı için virüs çok kolay çığrından çıktı. Başka türlü davransalardı sonuç bu kadar kötü olmayabilirdi.”

Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi! Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi!

ABD'den Rusya'ya uyarı: Bedeli ve sonucu olur - Dünya Gazetesi