68 yaşındaki Budist keşiş Thammakorn Wangpreecha 15 Nisan'da Tayland'ın kuzeydoğusundaki Nong Bua Lamphu eyaletindeki Wat Phu Hin tapınağında ölü bulundu.

Wangpreecha'nın giyotinle intihar etmesi şaşkınlıkla karşılanırken keşişe yakın kişiler onun bunu beş yılı aşkın süredir planlandığı söyledi.Taylandlı keşiş, "daha yüksek ruhsal bir varlık" olarak reenkarne olacağı umuduyla, Buda için kendini adadı. Budizm'de 'erdemlilik' olarak bilinen bir inanca göre keşiş, bu akılalmaz yöntemin ona öbür dünyada iyi şans getireceğine inanıyordu.
Thammakorn'un cesedini bulan yeğeni amcasının bunu neden yaptığını anlatan bir mektup bulduğunu; bu mektupta, başını kesmenin Buda'yı övme yolu olduğu belirtiğini, sonraki yaşamda daha yüksek bir ruhsal varlık olarak başını ve ruhunu adadığını ifade ettiğini söyledi.

Keşişin ölümünün ardından, 300'den fazla kişi tapınağa geldi. Keşişin cesedi bir tabutun içine konulurken, kafası bir kavanoza yerleştirildi. 11 yıl tapınağa hizmet eden keşiş iddialara göre daha önce diğer rahiplere keşişliği terk edeceğini söylemiş, ancak giyotinden onlara bahsetmemiş.

İran basını İsrail saldırısını böyle yorumladı! İran basını İsrail saldırısını böyle yorumladı!

Ayrıca Ulusal Budizm Ofisi yaptıkları açıklamada, bu tür uygulamaların dinde teşvik edilmediği, bunun adanmışlık değil intihar olduğu, yerel yönetimlerin de bu çağrıya uymaları istendi.