Dağlık Karabağ'da, Azerbaycan karşısında savaşı kaybeden ve ‘Teslimiyet Anlaşması' imzalayan Ermenistan'a ülke içinde ve ülke dışında tepkiler sürüyor.

Tanınmayan Karabağ Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Samuel Babayan, bölgedeki savaşı sona erdirme anlaşmasını protesto etmek için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Facebook'tan istifasını açıklayan Babayan, “Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan teslimiyet anlaşması, bize sorulmadan imzalandı. Bu bir ihanettir. Bu durumu protesto etmek için Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak yetkilerime son verdiğimi duyuruyorum” dedi.

Belçika'da teröristler Ülkü Ocağı binasına saldırdı Belçika'da teröristler Ülkü Ocağı binasına saldırdı

Babayan, sözlerinin sahadaki gerçeklerle uyuşmadığını göz önünde bulundurarak, Ermenistan ve Karabağ bölgesi liderlerinin anlaşmayı "tek taraflı bir karar" olarak kabul etmesini kabul etti.

Babayan, Meclis'in savaşa son veren operasyonu durdurmada acele ettiğini, cephede savaşan komutanların görüşünün alınmadığını belirtti.

Daha önce tanınmayan Karabağ Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan yaptığı açıklamada, cephelerde saha durumunun kötüleşmesinden sonra tanınmayan cumhuriyeti kurtarmak için bölge yetkililerinin savaşı durdurmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Savaş devam etseydi daha fazla zaiyat verecektik ve Karabağ'ın tamamını kaybedecektik” demişti.