Belçika'da neler oluyor? Belçika'da neler oluyor?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ile Konsey üyeleri Zeljko Komsic ve Şefik Caferoviç’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle Türkiye’ye ziyaret gerçekleştireceklerini bildirdi.
İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sayın Milorad Dodik ile Konsey üyeleri Sayın Zeljko Komsic ve Şefik Caferoviç, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 16 Mart 2021 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştireceklerdir” ifadeleri yer aldı.
Açıklamada, ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm veçheleriyle gözden geçirileceği, ortak altyapı projeleri başta olmak üzere Türkiye-Bosna Hersek arasında işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınacağı belirtildi.
Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülüyor.
Öte yandan, ziyaret vesilesiyle, ikili ilişkilerin ahdi zeminini daha da güçlendirecek anlaşmaların imzalanmasının da gündemde olduğu bildirildi.