Rusya ile Ukrayna arasındaki Donbass ve Kırım krizi tırmanırken, bölgeden uydu ile çekilmiş yeni görüntüler geldi. Kırım'a ve Ukrayna'nın doğu sınırına 40 biner toplam 80 bin yeni asker yığan Moskova yönetimi, şimdi de savaş uçaklarını bölgeye getirdi. Daha önce, Kırım'daki ve Ukrayna sınırındaki hava üslerine gönderilen savaş uçaklarının ve helikopterlerinin de görüntüleri paylaşılmıştı.

Kremlin'den "ABD'nin Ukrayna'ya destek kararına" sert tepki Kremlin'den "ABD'nin Ukrayna'ya destek kararına" sert tepki

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Morozovsk Hava Üssü'ne 15 adet Su-35 savaş uçağı konuşlandırıldı.Haberde; söz konusu uçakların lazer güdümlü füzelere ve dakikada 1800 atış kabiliyetine sahip 30 mm topa sahip olduğu belirtildi. Rusya'nın bu adımı çekilen uydu fotoğrafları ile ortaya çıktı. Su-34 model uçakların hava üssünde hazır bekletildiği görüldü. Daily Mail, fotoğraf ile ilgili "Putin'den gelecek emri bekliyorlar" yorumunu yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e Donbass bölgesinde görüşme teklifinde bulunduğu belirtilirken, Zelenskiy aynı zamanda, yedek statüdeki kişilerin seferberlik ilan edilmeden askere çağrılmasına izin veren yasayı onayladı.

Öte yandan Moskova yönetimi ise, Kiev ve NATO'yu Donbass'ta gerginliği yükseltecek hareketlerden uzak durmaya çağırdı. Rusya, Ukrayna ile gerilimin artmasının ardından tatbikatlarını arttırdığı Kırım ve Karadeniz hava sahasının bir bölümünde sivil uçuşlara yönelik geçici uçuş kısıtlaması ilan etti.