Dünya soykırımcı İsrail’den yüz çevirdi Dünya soykırımcı İsrail’den yüz çevirdi

BM, dünyanın en mutlu ülkelerinin yıllık sıralamalarını yayımladı. 2021 Dünya Mutluluk Raporu'nda uzmanlar yaşam beklentisi, özgürlük ve GSYİH'ye gibi faktörleri dikkate alarak 156 ülkedeki mutluluk seviyesini ölçtü.


Finlandiya 4 yıldır listenin başında yer alıyor. 2021'de dünyanın en mutlu 20 ülkesi Finlandiya, İzlanda, Danimarka, İsviçre, Hollanda, İsveç, Almanya, Norveç, Yeni Zelanda, Avusturya, İsrail, Avustralya İrlanda, ABD, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Birleşik Krallık, Çin ve Fransa olarak belirlendi.  

149 ülkenin bulunduğu listede Amerika Birleşik Devletleri 19, Türkiye ise 104'üncü sırada yer aldı. Türkiye 2019'da 79. sıradayken geçen yıl 14 sıra gerileyerek 93. sıraya düşmüştü.

Rapora göre en az mutlu olan ülkeyse tıpkı önceki yıl olduğu gibi yine Afganistan oldu. Afganistan'ın önünde Zimbabwe ve Ruanda bulunuyor.

Rapor ülkelerin gelir, sosyal destek, sağlıklı yaşam süresi, karar alabilme özgürlüğü, cömertlik ve yolsuzluk düzeyi bakımından kıyaslanarak hazırlandı.

Sonuçların gerçekleri belirtmesi oldukça şüpheli. Düşünün, 2020 senesine göre hazırlanan raporda Türkiye 104. Sırada yer alırken, 2020 de Karabağ savaşında yenilen, bugüne kadar sefalet ve protestoların eksik olmadığı Ermenistan 86. sırada yer alıyor.  Türk düşmanlığını eksik etmeyen Batı politikası, raporları bile etkilemeğe devam ediyor.