Dubai şeyhi, 28 yaşındaki el-Matruşi’nin, Dubai polisinde pilotluk yapan Muhammed el-Molla’yla birlikte programa başvuran dört binden fazla aday arasından seçildiğini söyledi.

İsrail ve İran arasında tansiyon yükseliyor İsrail ve İran arasında tansiyon yükseliyor

el-Matruşi, şunları kaydetti: “Bu ulus bugün bana unutulmaz anlar yaşattı. Halkımızın anısına sonsuza dek kazınacak tarihi anları ve başarıları yazmak için çok çalışmayı hedefliyorum. Akıllı liderliğimize ve BAE Astronot Programı ekibine teşekkür ediyorum. Hazırlıklar ve çalışmalar şimdi başlayabilir.”

Muhammed Bin Raşid Uzay Merkezi’nin yayımladığı videoda, astronotun 1993 yılında doğduğunu ve Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesi’nde makine mühendisliği alanından mezun olduğunu söyledi.

Videoda, ülkenin ilk kadın astronotu için, “Yıldız izleme etkinliklerine gitmekten zevk alan el-Matruşi’nin uzay tutkusu genç yaşta başladı. ‘Seni mutlu eden şeyi yap’ sloganıyla yaşıyor” ifadeleri kullanıldı.

Şeyh Muhammed, ikilinin gelecekteki uzay araştırmaları için Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) eğitim alacağını söyledi.