Beyaz Saray'a veda eden Donald Trump, Maryland'deki askeri üste son konuşmasını yaptı. "Muhteşem bir dört yıl geçirdim" diyen Trump, "Biz sıradan bir yönetim değildik. Bir şekilde geri döneceğiz" ifadelerini kullandı.

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına, Hamas'tan ilk yorum İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına, Hamas'tan ilk yorum

Görev süresi bugün itibariyle sona eren ABD Başkanı Donald Trump, son kez Beyaz Saray'dan ayrıldı.

"UMARIM BENİM İÇİN UZUN SOLUKLU BİR AYRILIK OLMAZ"

Trump, "Umarım benim için uzun soluklu bir ayrılık olmaz" dedi.

Trump'ın açıklamalarından satır başları;

"Tüm aileme teşekkür ediyorum. Melania Trump'a bana verdiği destekten ötürü çok teşekkür ediyorum. 4 yıl boyunca harika işler yaptık. ABD ordusunu yeniden inşa ettik, Yeni bir güç (uzay gücü) inşa ettik."

DEVİR-TESLİM TÖRENİNE KATILMAYAN İLK BAŞKAN TRUMP OLACAK

Trump daha önce Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacağını açıklayarak modern zamanların devir teslim törenine katılmayan ilk ABD Başkanı olmuştu.

YEMİN TÖRENİNİN TSİ 20.00'DE BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris bugün başkent Washington DC'de yemin ederek görevlerine başlayacak. Yemin töreninin TSİ 20.00'de başlaması bekleniyor.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'in yemin törenini Yüksek Mahkeme Başkanı John Roberts yürütecek. Koronavirüs önlemleri nedeniyle törene sadece bin kişi davet edildi.

6 Ocak'ta meydana gelen Kongre baskını ve Trump'ı destekleyen grupların yaptığı tehditler nedeniyle Washington'da normal bir yemin törenine kıyasla daha fazla güvenlik önlemi alındı.

Törende 25 bin ulusal muhafız görevlendirildi. Güvenlik soruşturmasından geçirilen ulusal muhafızlardan 13'ünün tören görevi sonlandırılmıştı. Ulusal Muhafızlar Komutanı Orgeneral Daniel Hokanson, başkentte görev yapacak askerlerin tam teçhizatlı ve silahlı olacağını duyurdu.

Trump'ın 20 Ocak 2017'deki başkanlık yemin töreninde 8 bin Ulusal Muhafız görev yaparken, eski Başkan Barack Obama'nın 20 Ocak 2013'teki yemin töreninde 8 bin, 20 Ocak 2009'daki yemin töreninde ise 10 bin Ulusal Muhafız görev yapmıştı.