3 Kasım başkanlık seçimini kazandığı resmiyete kavuşan Demokrat Partili Joe Biden'ın ekibi, bağış karşılığı törene üst düzey katılım tekliflerini ilgili şahıs ve kuruluşlara daha önce göndermişti.

Biden'ın ekibi, en büyük bağışta bulunan şahıs veya şirkete 'yemin töreni başkanlığı' unvanının sunulduğu teklife 200 doların üzerinde karşılık verenlerin listesini yayımladı.

New York Times'tan Eric Lipton, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Google ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketlerinin yanı sıra Comcast ve Verizon gibi telekomünikasyon devleri, Biden açılışına bağışta bulunan yaklaşık 1000 kişi ve grup arasında yer alıyor.” ifadesini kullandı.

Uzun bağış listeside Google, Microsoft da var

Uzun listede özel bağışçılar çoğunluk olarak yer alırken, iş çevrelerinin en büyük isimlerinden bazılarının da adı geçiyor. Sözkonusu listede öne çıkan isimler;

Teknoloji devi şirketler Google, Microsoft, Qualcomm... hizmet sağlama kuruluşu Verizon, Comcast, Charter Communications; havacılık ve savunma sanayi devi Boeing; Amerika Öğretmenler Federasyonu COPE, Uluslararası Elektrik İşçileri Kardeşliği (IBEW) gibi sendikalar, yatırım şirketi Capital Group, bazı sağlık sanayi ve sigorta şirketleri...

Belçika'da teröristler Ülkü Ocağı binasına saldırdı Belçika'da teröristler Ülkü Ocağı binasına saldırdı

Bağış için kişi başına 500 bin, şirket başı bağış için 1 milyon dolar tavanı koyan ekip, listedeki şirketlerin yaptığı bağış miktarları hakkında henüz açıklamadı.İddialara göre Biden ekibi, kayıtlı lobiciler, yabancı temsilciler ve petrol, gaz veya kömür (fosil yakıt) çıkarılması, işlenmesi, dağıtımı veya satışıyla uğraşan şirketler, bu şirketlerin yöneticileri ve bağlantılı olduğu örgütlerden bağış kabul etmeyi reddetti.