İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı! İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı!

Bangladeş, milli gelir, insan varlıkları endeksi ve ekonomik kırılganlık endeksi için amaçlanan üç kriterinin tümünü karşılayarak bu derecelendirme için kalifiye oldu. Haber, ülke halkının Ulusun Atası Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman’ın Doğumunun Yüzüncü Yılını ve aynı zamanda ülkenin bağımsızlığının 50. yılı kutladığı zamanda geldi.

Bangladeş'in kişi başına düşen milli geliri şu an itibariyle 2064 ABD doları olup, 1230 ABD doları gerekliliğinin çok üzerindedir. İnsan varlıkları endeksi alanında Bangladeş, minimum 66 puan zorunluluğuna karşı 75,3 puan aldı. Ekonomik kırılganlık kriteri için ise bir ülkenin puanının 32'den az olması gerekirken, Bangladeş de 27,3 puanla oldukça iyi iş çıkardı.

Ülkenin bu önemli başarısını kutlamak amacıyla,Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu Başkonsolosluk Binasında 4 Mart 2021 tarihinde bugün İstanbul'da yaşayan Bangladeşli profesyonellerle "Gelişmekte Olan Ülkeye Geçiş: Gurbetçi Camiasının Rolü" başlıklı bir etkinlik düzenledi.Başlangıçta, Başkonsolos Dr. Mohammad MonirulIslam ülkenin bu büyük başarısından dolayı tüm konukları tebrik etti. Ülkenin kalkınmasında gurbetçilerin oynadığı önemli rolün altını çizen Başkonsolos Muhammed Monirul İslam, 2031 yılına kadar daha üst düzey bir Orta Gelir ülkesi seviyesine geçişte ve 2041 yılında gelişmiş ülkeye dönüşümünde gurbetçilerin daha büyük rol ve sorumluluklar oynaması gerektiği hususunda çağrıda bulundu. Başkonsolos ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bangladeş'e yapacağı ziyareti de dahil olmak üzere Bangladeş-Türkiye ilişkilerindeki son gelişmeler hakkında konuklara bilgi verdi. Doktorlar, mühendisler, öğretmenler ve iş insanlarından oluşan katılımcılar, Türk dostları ve meslektaşları ile özellikle iş, yatırım, eğitim, turizm, kültür ve birebir temaslar hususlarında iki ülke ilişkilerini teşvik etmek için aktif bir şekilde ilişki kurma taahhütlerini dile getirdi.

İlgili Birleşmiş Milletler biriminin Bangladeş'in statüsünü gelişmekte olan bir ülkeye yükseltilmesi konusundaki tavsiyesi, ülkenin sürekli ilerleyen sosyo-ekonomik kalkınmasının kesin bir şekilde takdir edilmesidir. Bu sadece Bangladeş'in küresel aşamada profilini yükseltmeye katkıda bulunmakla kalmayacak, aynı zamanda uluslararası finans aktörlerinin ve yatırımcıların güvenini artırmaya yardımcı olup ve Türkiye dahil dünyanın her yerinden ülkeye daha fazla yatırım çekmesine yardımcı olacaktır.