"Kalıyorum", "Evim", "Beş Gelin" ve "Karamazov Kardeşler", "İptal", "Zamanımızın Kahramanı", "Havari", "Doktor Tirsa" filmleriyle tanınan Rus yapımcı Sergei Danielyan Bakü'de doğdu.  Azerbaycan film stüdyosunda ve Samad Vurgun Rus Drama Tiyatrosu'nda çalıştı. Şu anda Moskova'da yaşıyor, kendisine emekli diyor ve Facebook sayfasında durumlarını paylaşıyor.

 Danielyan, geçtiğimiz günlerde Ermeni halkının iyileşmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Ermenistan'ın Azerbaycan'dan ne kadar farklı olduğuna dair görüşlerini dile getirdi.

Donald Trump 454 milyon dolarlık cezayı ödeyebilecek mi? Donald Trump 454 milyon dolarlık cezayı ödeyebilecek mi?

"Erivan'a en son 1971'de çocukken gitmiştim.  Tatildi. Erivan'da Lenin Caddesi'nde büyük bir kalabalık ve bir insan denizi vardı. Kaç Ermeni olurdu? Cevap:% 99,9. Bu sizin için başka bir resim: yine 1971'de. Bakü Bulvarı boyunca tatil kalabalık. Ve bu kalabalıkta kim var? Azerbaycanlılar mı? Evet ama Ermenileri, Gürcüler, Talışlar, Osetliler, Yahudiler, Ruslar, Tatarlar, Dağ Yahudileri, Avarlar da saymaktan bıktım ... Farka bakın. Azerbaycanlılar, Sovyet döneminden beri diğer uluslara karşı uluslararası bir tavır sergilediler ve eminim ki her zaman böyle olacaktır. Burası Azerbaycan "dedi.

Başka bir paylaşımında ermeni  şöyle yazar:

"Artık 96 arkadaşım var. Bunların 8'i farklı milletlerden, geri kalan 88'i Azerbaycanlı ... 30 yıldır Karabağ'a (Azerbaycan) dönmeyi hayal ediyorum ve bu oldu. Durumumla biraz da olsa yardım ettim. Azerbaycan'ı seviyorum ve özlüyorum. Özellikle Bakü için. Ben bu kültürde büyüdüm. Yalan söylememe gerek yok. Hiçbirinizin (Azerbaycan Halk Yazarı) Anar Rzayev'in hikâye ve anlatı metinlerini benim kadar yakından bildiğini sanmıyorum. Onlarla büyüdüm ve pratik olarak onları ezbere biliyorum. Müzik eğitimim yok ama işitmem neredeyse mükemmel. Gara Garayev'in tüm caz kompozisyonunu "Find that girl" filminden okuyabiliyorum. Fikret Amirov'un "1001 Gece" balesini neredeyse tamamen okuyabiliyorum. Rasim Ojagov'un tüm filmlerini ezbere biliyorum. Operatör olarak çalışmaya başladığı yerde bile. Ve onu tanıyordum. "

Ermeni yapımcı daha sonra şöyle yazıyor:

"Kendim öğrendim ve biraz piyano çalabiliyorum. Vagif'i (Mustafazadeh) ilk kez duyduktan sonra neredeyse aklımı kaybediyordum. Onun tarzında çalmaya ve muğamın melodisini tam olarak anlamaya çalıştım. Ama anlamadım, kibarca söylemek gerekirse. Vagif Mustafazade'yi (caz bestecisi ve piyanisti) asla soyadıyla aramadım. O sadece benim idolüm Vagif. Babam (besteci) Niyazi'yi tanıyordu ve ben onun evini ziyaret ettim. Büyükannelerimden çok şey miras aldım. Babamın annesi (opera sanatçısı) Zeynab Khanlarova hayranıydı ve annem (pop şarkıcısı) Flora Karimova hayranıydı. Ben böyle büyüdüm. "

Danielyan, Ermenice'de yirmiden fazla kelimeyi bilmediğini ve Ermenice grameri bilmemesine rağmen Azerbaycanca konuştuğunu kabul ediyor.

"Azerbaycan düğünlerine gittim. Ama daha da önemlisi, Azerbaycan'daki yas törenlerine de katıldım. Bu, halkın kültür kodunun çok önemli bir parçasıdır. Pek çok şey vardı ama kimse beni bir şey yapmaya zorlamadı ”diye ekledi Bakü Ermenisi.

Haberhergun