ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, ''ABD Başkanı Donald J. Trump'ın görev süresi 11 Ocak 2021 19:48:42 tarihinde sona erdi." ifadeleri kullanıldı. Kısa süre içinde kaldırılan paylaşım dünya kamuoyuna bomba gibi düştü.

TRUMP KARŞITI BİR ÇALIŞAN YAPMIŞ OLABİLİR İDDİASI!

Sitenin hacklenmiş olabileceği belirtilirken, sosyal medyada "istifa etmiş olabilecekleri" yolunda yorumlar da yer aldı. Twitter'da dolaşan iddialar arasında, sitedeki bu bilginin Trump karşıtı bir çalışan tarafından girildiği de öne sürülüyor.

PENCE İÇİN DE TARİH VERİLDİ!

Yapılan açıklamada Trump'ın yardımcısı Michael Pence'in de görev süresinin dolduğu açıklandı. Kısa süre içinde metin siteden kaldırıldı.

Tayvan’da 6.3 şiddetinde deprem! Tayvan’da 6.3 şiddetinde deprem!

İKİ KEZ DEĞİŞTİRİLMİŞ! AÇIKLAMA YAPILMADI

Sitede Donald Trump'ın biyografisinin yer aldığı bölümde, sadece Başkan'ın görev süresinin dolduğu bilgisi kullanıldı. Sayfanın farklı zamanlarda en az iki kez değiştirildiği aktarıldı. Dünya medyası, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin bilgi istedi. Yetkili kurumlardan henüz bir açıklama gelmiş değil.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Buzzfeed'in haberine göre; Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, sitedeki Trump ve Pence biyografilerinin değiştirilmesine ilişkin soruşturma başlatılması talimatı verdi. Buzzfeed, olaya ilişkin bilgi sahibi diplomatlara dayandırdığı haberinde, "değişiklikleri hoşnutsuz bir personelin yaptığını" aktardı. Diplomatlardan biri, kapalı sistemin 'hack'lenmesinin imkansıza yakın olduğunu ifade etti.

KONGRE BASKINI SONRASI TRUMP'IN GÖREVDEN ALINMASI GÜNDEME GELMİŞTİ

ABD Kongresi, 6 Ocak'ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken, ABD Başkanı Donald Trump taraftarları Beyaz Saray önünde miting düzenlemişti.

Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra Kongreye yürümüş, polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken yüzlerce gösterici barikatları aşıp Kongre binasına girmişti. Olaylara müdahale etmek üzere Kongreye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş, yaklaşık 4 saat süren baskının ardından güvenlik güçleri asayişi sağlamıştı. Olaylarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Bunun üzerine Trump'ın görevden alınması ya da azledilmesi tartışmaları alevlenmişti.