Türkiye ile Azerbaycan, 2020 yılının Ağustos ayında ortak tatbikat düzenlenmiş ve Tatbikatta başarılı olan askerlere ödül verilmişti. Bu ödülü alanlardan biri de Yüzbaşı Valeh Memiyev'di.

     Bakan Akar, ödülü verirken, "Asıl göreviniz işgal altındaki topraklarınızı kurtarmak olmalıdır." dediğinde, Memiyev kendisinden emin ve vakur bir ifade ile "Emir geldiği an topraklarımızı kurtaracağız." diyerek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a söz vermişti. 

 Ve...

Yüzbaşı Memiyev, Akar'a verdiği sözü tuttu. 

 Yüzbaşı Valeh Memiyev 44 gün süren operasyonlada, Gubatlı iline bağlı çok sayıda yerleşim biriminin Ermenistan işgalinden kurtarılmasında görev aldı. Daha sonra ağır yaralandı ve şehit düştü.

Dünya soykırımcı İsrail’den yüz çevirdi Dünya soykırımcı İsrail’den yüz çevirdi

"Vatan sağ olsun"

Albay Abdullah Gurbani, Memiyev'in son anlarını anlatırken; "Son anında gülümseyerek etrafındaki tankçılara 'Ben artık amacıma ulaştım. Ben kardeş Türkiye'nin Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar'a verdiğim sözü tuttum. Vatan sağ olsun.'' cümleleriyle şehadete yürüdüğünü ifade etti. 

   Bakan Akar,3 Ocak 2021 tarihinde  Azerbaycan ziyareti sırasında "Azerbaycan-Türkiye Kardeşliği Ebedidir" isimli fotoğraf sergisinin açılışını yapmış ve şehit Yüzbaşı Valeh Memiyev'e ödülünü verdiği esnada çekilen fotoğrafa bakarken duygusal anlar yaşamıştı.

Şehidimizin ailesini Türkiye’ye davet etti

   Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dağlık Karabağ’daki topraklarını kurtarmak için kendisine söz veren ve sözünü tutan Azerbaycanlı Şehidimiz Valeh Memiyev’in ailesine bugün ulaşan bir mektup gönderdi. Bakan Akar, Şehidimizin ailesini Türkiye’ye davet etti.

Fotoğraf: AA

Resim

Resim

Resim

Resim