Azerbaycan Savunma Bakanlığı basın dairesinden  yapılan açıklamada, Azerbaycan ve Türk orduları bünyesindeki muhabere birliklerinin 6 Nisan’da ortak askeri tatbikata başlayacakları belirtildi.

Açıklamada, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı İlham Aliyev’in onayladığı plana göre 6 Nisan tarihinde, Azerbaycanlı ve Türk askerlerin katılımıyla muhabere birliklerinin ortak taktik tatbikatı başlayacak” ifadelerine yer verildi.

İran'dan bir tehdit daha: İsrail'in misilleme yapması durumunda... İran'dan bir tehdit daha: İsrail'in misilleme yapması durumunda...

Tatbikat sırasında muhabere askerlerinin birleşik bir iletişim sistemi düzenleme görevlerini icra edecekleri muharebe eğitiminin yapılacağı bölgelere konuşlandırılacaklarını belirten bakanlık yetkilisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Modern iletişim araçları ve otomatik kontrol sistemleri kullanılarak gerçekleştirilecek tatbikatta birliklerin etkileşimini organize etme, saha komuta mevzilerini konuşlandırma ve diğer görevler yerine getirilecek. Tatbikat 8 Nisan’a kadar sürecek.”