Yabancılar Kazakistan'da tarım arazisi kiralayamayacak. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, ilgili bir yasa tasarısı hazırlama talimatı verdi.

"Arazi meselesi halkımız için her zaman çok önemli olmuştur. Devletimizin sağlam bir temeli ve kutsal bir sembolüdür. Kazakistan topraklarının yabancılara satılamayacağını defalarca söyledim. Bunun durması gerekir. Bu yüzden  Yasa ile sürekli olarak talimat veriyorum.Tarım arazilerinin yabancılara ve yabancı tüzel kişilere satılması ve kiralanmasının yasaklanması gerekiyor.

Bu, yabancı katılımlı tüzel kişiler için de geçerli.Bunun acilen yapılması gerektiğine karar verdim, bu nedenle bu, Cumhurbaşkanının teşebbüsü  olarak hayata geçilecek. Başkanlık İdaresine uygun bir yasa tasarısı hazırlaması talimatını veriyorum, " Jomart Tokayev Ulusal Kamu Güven Konseyi toplantısında konuşma yaparken söyledi.

Yabancıların şu anda hangi hakları var? Devlet sınırının sınır şeridi içinde yer alan tarım arazileri mülkiyet ve arazi kullanımı için yabancılara verilmemektedir. Cumhurbaşkanı bugün, yabancıların tarım arazisi kiralamasını tamamen yasaklamayı önerdi.

Elon Musk'tan İsrail ve İran'a dikkat çeken mesaj Elon Musk'tan İsrail ve İran'a dikkat çeken mesaj

Hatırlatalım ki, önceden, yabancı yatırımcılar ve yabancı vatandaşlar yarışmaya katılabilir ve 25 yıla kadar kiralanmak üzere tarım amaçlı arazi arsası alabilirlerdi. Artık yabancılar, vatansız kişiler ve yabancı tüzel kişiler Kazakistan'da tarım arazisi satın alamazlar.

Nedeni ise, ybancılara toprak sağlama konusu Kazakistan toplumunda her zaman ciddi bir konu olmuştur. Cumhurbaşkanı, tarım arazilerinin yabancılara hem satışını hem de kiralanmasını tamamen yasaklayarak, buna son vermeye karar verdi.

Haberhergun