Körfez ülkeleri Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı. Bu süreçte Türkiye, Doha yönetiminin yanında yer almıştı.

Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarını reddederken, bu durum Körfez bölgesinde krize yol açtı. Kuveyt, krizin başından bu yana çözüm için taraflar arasında arabuluculuk çabaları yürüttü.

BAE'nin resmi ajansı WAM'ın haberine göre, Kuveyt'te görüşen heyetler, el Ula Anlaşması'ndaki ortak mekanizmaları ve uygulama aşamalarını ele aldı. Haberde şu ifadelere yer verildi:

"İki taraf, el Ula Anlaşması'nı uygulamak için ortak mekanizma ve prosedürleri ele aldı. Taraflar, Körfez yakınlığını korumanın ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri ile vatandaşlarının yararına ortak eylem geliştirme ve bölgede istikrar ve refaha ulaşmanın önemini vurguladılar. Anlaşmazlığın sona ermesindeki rolleri için Suudi Arabistan'a ve Kuveyt'e teşekkür ettiler."

İspanya'da "kilisedeki çocuk istismarları mağdurlarına" tazminat İspanya'da "kilisedeki çocuk istismarları mağdurlarına" tazminat