ABD'deki başkanlık seçiminde kullanılan erken oy sayısı 100 milyonu aştı

Amerika Birleşik Devletleri'nde halk, ülkenin 59. başkanını belirlemek için bugün sandık başına gitti. Koronavirüs salgını dolayısıyla birçok eyalette başlayan erken oylama sürecinde kullanılan oylar 100 milyonu aştı.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimlerinde, erken oylama bilgilerini derleyen web sitesi "ABD Seçimler Projesi"ne göre, postayla ve sandık başında şu ana dek 100 milyon 298 bin 838 kişi oy kullandı.

Posta yoluyla kullanılan oyların sayısı 65 milyona yaklaşırken, 35 milyondan fazla kişi de oy pusulalarını bu süreçte oluşturulan seçim sandıklarına elden bırakmayı tercih etti.

İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı! İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı!

California 12 milyon 90 bin, Teksas 9 milyon 719 bin ve Florida 9 milyon 69 binden fazla oyla "ülkede erken oylamanın en fazla yapıldığı eyaletler" olarak öne çıktı.

Öte yandan kullanılan erken oyların 2016 başkanlık seçimindeki toplam oyların yüzde 72,8'ine denk geldiği kaydedildi.

Posta yoluyla oylama için ülke genelinde seçmenlerin, 92 milyondan fazla oy pusulası talep ettiği bildirildi.

İnternet sitesinin yöneticisi Florida Üniversitesinden seçim uzmanı Profesör Michael McDonald, salgın nedeniyle birçok eyalette posta yoluyla veya sandık başında erken oylamaya izin verilmesinin, bu seçimlerde oy kullananların sayısının rekor düzeyde yükselmesinde ana etken olduğunu ifade etmişti.

DONALD TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Trump yaptığı açıklamada "Zafer ya da yenilgi konuşması hazırlamadım. Mükemmel bir gece olacak, tabii siyaset bu ne olacağı belli olmaz. Seçim sonuçlarını erken öğrenme hakkımız var. Sonuçlar geciktirilemez." ifadelerini kullandı.