Asalak:Emek harcamadan geçinen.Toplumu saran parazit. Siyaseten:Maddi manevi yönden,bilgi birikimlerini harcayan ehil insanların emekleri üzerine çöken parazitler.

  Ehil kişiler kalben inanmıştır.İnandığını yaşar.Birileri de vardır birkaç şekil ve kıyafet ile sahaya sonradan girer ve yüzü kızarmadan her türlü iki yüzlülüğü kullanarak,insanların emeğinin üzerine geçip oturmayı hedefler.Başaramasa da ortalığı bir müddet karıştırır.İnsanları taciz eder.Asalakların bu türleri toplumu ilgilendirir.Çok zararlıdırlar.Açtıkları yaralar nesiller boyu sürer.Bir kere sandığa gitmekle siyasetçi olduklarını iddia ederler  siyasi asalaklar.

  Asalak hangi konumda olursa olsun korkaklığından ve adamsendeciliğinden pısırıktır.Bulunduğu makamın verdiği yetkiyi kullanmaktan acizdir.Yetki kullanırsa sorumluluğu da olacağını bilir ve her seferinde birilerini suçlayarak işin içinden sıyrılmayı planlar.Ne zamana ki görevinden ayrılır,herkese ve her konuda akıl vermeye başlar.Türk Milleti ne çekmiş ise bunlardan çekmiştir. Sadece Türk Milleti değil bütün insanlık alemine zararları vardır.

   ASALAK: “Bir canlının üzerinde ya da içinde sürekli ya da geçici olarak yaşayan, ondan beslenen başka canlı.”

  Asalaklar aile hayatında da vardı. Asalaklardan kurtulmadan huzur bulunmaz. Asalaklar da utanma ,arlanma aranmamalıdır.Yüzsüzlük hat safhadadır.Varsa yoksa kendi çıkarlarıdır ve o alanda herkesten istifade ederler.Cahildirler ama cahilliklerinin farkında değildirler.Yalancıdırlar da yalanlarını başka yalanlarla örtmeye çalışırlar. Beyinleri ahlaksızlık çukurudur. Çirkeftirler ve sinsidirler. Çirkeflikleri yüzünden etrafında ki herkes susar.İnsanların suskunluğunu bile edepsizliği ile örter. Üzerlerinde ki her türlü olumsuzlukları başkalarının üzerine sıçratırlar.İnsanlık asalaklardan kurtulmaz ise  asalaklık bir virüs gibi hızlıca yayılır.

  ASALAK:“Başkalarının sırtından geçinmeyi huy edinmiş kimse.”

  Özel sektör bu asalakları barındırmaz.Birileri çalışır,asalak çalışır görünerek bir üstüne yaranmanın mücadelesini verir. Bilmezler ki, işyerinde ki varlıkları yoklukları işlerine son verilince ortaya çıkacağını.Bu sebepten yöneticilere, patronlara çok büyük sorumluluklar düşer.Yoksa hak ile haksızlık yerini bulamaz.Adalet yerini bulamayınca haksızlık-adaletsizlik kazanır.Toplum içinde de kötülük ve adaletsizlik meşru gibi algılanır.

   Asalakların en büyük zararları çirkeflikleri ve sinsilikleri yüzünden toplumda yer tutmalarıyla ilk adım atılmış olur.Emeksiz kazanç peşinde oldukları için her ortamda tamam efendimci.Emredersin efendim.Sen haklısın efendim.Sen herşeyi en iyibilensin efendim.Hatta “sen olmaz isen bu ve benzeri işler yürütülemez”gibi olabildiğince eyyamcıdırlar.Dilimizde bir deyim vardır, ”kapıdan kovsan bacadan girer”demiştir.

  Asalaklar insanlık aleminin en ucuz insanlarıdırlar.Çok basittirler.Toplum bunlardan kurtulmalıdır.Zararları önce kişilere,sonra topluma olur.Asalak, insan görünümünde bir parazittir.Toplumların hoşgörüleri onların hayat bulmasında büyük etkendir.Hoş görü ve nemelazımcılık toplumda ne kadar yaygın ise o kadar da asalak vardır.Hoş görünün ayarı yoksa tabi. Nemelazımcılık, aymazlık, vurdumduymazlık,eğitimsizlik,yobazlık,ilme değil faraziyeciliğe meyil etmenin, kişisel çıkarcılık,çalmanın,çırpmanın ,kişisel çıkarları sağlayabilme uğruna her türlü ahlaksızlığın yapılmasına göz yummanın neticesinde kişiye ve topluma zarar verendir ASALAK.

  Toplumda kargaşayı,insanların birbirlerine düşmesini yani bulanık havayı seven yalakalardır.

 Bu ve benzeri kişilere karşı toplumu uyarıcı sözlere bakınız; 

“Ucuz insanIarın üzerine kurduğun hayaIIer, sana pahaIıya patIar.”

“İnsanIara akıIIarının yeteceği kadar söyIeyin. Kendi anIadığınız kadar değiI.”

“Okşayan eIin kıymetini biImeyenIer, tekmeIeyen ayağı öperIer.”

Asalaklardan kurtulacağımız günlerin özlemi ile.Her alanda ki asalakların farkına varılarak kurtuluşun hızlandırılması umuduyla,görev başına.Cehalet ile mücadelede bir adım atan herkese gönül dolusu selamlar.Mutlu insanlık, mutlu Türkiye için.Herkes kapısının önünü temizlesin