DÜNYA

ABD ve İngiltere'den Yemen'e saldırı

İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'nin başkent Sana dahil 5 kente saldırı düzenlediğini duyurdu. İşte detaylar...

Yemen'de etkisini sürdüren çatışma ortamında, Husiler, ABD ve İngiltere'nin, başkent Sana'nın yanı sıra Zemar, Hacce ve El-Beyda kentlerine düzenlediği saldırıyı duyurdu. Husi yanlısı El-Mesire televizyon kanalının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ABD ve İngiltere'nin söz konusu kentlere saldırdığı belirtildi.

Ensarullah isimli haber sitesine göre ise ABD ile İngiltere, Taiz kentindeki Hayfan ve El-Berah bölgelerine 11 hava saldırısı düzenledi. Sana'daki saldırıların En-Nehdeyn ve Attan bölgelerine yoğunlaştığı kaydedildi.

Saldırıların sonuçlarına dair henüz bilgi verilmezken, ABD ve İngiltere'den resmi bir açıklama gelmedi. Husiler daha önce, Hudeyde kentine bağlı el-Luhayya ve Dureyhimi beldelerine yönelik saldırıları duyurmuştu.

Öte yandan, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'den Kızıldeniz'e fırlatılmaya hazırlanan 6 Husi gemisavar füzesinin imha edildiğini duyurdu. CENTCOM'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saldırının seyrüsefer özgürlüğünün korunması ve uluslararası suların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.