Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Balıkesir mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sevgili Balıkesirliler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Nice gönül sultanını yetiştirmiş Balıkesir'in şehrinde olmaktan memnuniyet duyuyorum.

Sizlerden 31 Mart'ta yüzde 50 üzerinde oy oranı ile Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin yanında yer almanızı bekliyorum. Çanakkale'den Milli mücadeleye kadar zorlu günlerin kahraman şehri Balıkesir'in Türkiye Yüzyılı'na omuz vereceğine inanıyorum.Resmi rakamları istedim; şu anda bu alanda 85 bin kişi var. Yolda Balıkesirli kardeşlerimle birlikte olduk. Bu ne güzellik böyle. Balıkesir'in kimseye minnet borcu yok. Birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar. Şimdi de bunu televizyonlarda ulu orta dillendirmeye hatta ödenmesi istemişler. Diyet borçları bitmiyor bitmeyecek. Kimin kimle yürüdüğü kimin kime borçlandığı muamma. Siyasetin kabzımal hesabına dönüştürülmesi utanç verici. Kaybettirmek üzerine kurulu siyasetin bu şehre hiçbir katkısı olmayacağını en iyi Balıkesirli kardeşlerim bilir. İstanbul'daki komediyi görüyorsunuz, takibe diyorsunuz. Kaybedeceklerini görünce sağa sola saldırmaya başladılar. Birileri listeyi yetiştiremedik numarası ile milleti kandırmaya çalışıyorlar, kandırmaya çalışırken bile doğru düzgün yapamıyorlar. Muhalefetteki iç çekişme ayrı facia. Biz adaylarımızı belirlerken Türkiye yüzyılı profiline aday uyduracak olmasına dikkat ettik. Onların verdiği her sözün arkasında biz varız. Hükümetimiz var cumhur ittifakı var. Muhalefet cephesinde herhangi bir ölçü yok. Kim nereyi kaparsa elinde kalıyor havasında bir süreç yaşanıyor.

CHP'nin içler acıcısı haline bakınca bu partiye gönül verenler adına üzülüyoruz. Hiçbir vizyonu programı bulunmadığını biliyoruz. Daha önceki seçimlerde örtülü ittifak tezgahını bu seçimde iyice eline yüzüne bulaştırdı. Kent uzlaşısı diyerek kandil ile uzlaşı arayışına girmesi CHP'nin bu millet ile ortak noktası kalmadığına işaret ediyor.

Her kafadan ayrı ses çıkan CHP artık oyun kurucu olmaktan çıkıp oyun kuranların piyonu haline geldi. DEM'in ve marjinal örgütlerin oyuncağına döndürenler utansın. Biz işimizi lafta bırakmayacağız. Biliyoruz ki Balıkesir sadece lafa bakmaz, lafı söyleyenin kim olduğuna nerede ne yaptığına ne yapabileceğine bakar.

MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Muhalefetin adayları sözlerinin yüzde 90'ını yerine getiremiyor, getirmek gibi dertleri de yok. Verdiğimiz kaynağı 2 kat artırdığımız halde muhalefet cenahı engellendik yalanına sığınıyor. Bunlar eser ve hizmet engellidir. Gözü de gönlü de şehrinde olmayanlar kaynakları şahsi hırsları uğrunda çarçur etmiştir. Yalanlar üzerine kurulu kampanyalar ile milleti kandırma peşindeler.

Son 21 yılda hayata geçirdiğimiz atılımlar sayesinde ülkemizde siyasetin işleyişi değişti. Eskinin korku laf cambazlığı ile kifayetsizliğini saklama siyasetini eser ve hizmet siyaseti aldı. Günümüz Türkiye'sinde eskinin zübük siyaseti işlemez.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bu milletin ta kendisiyiz! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bu milletin ta kendisiyiz!

Siyasetin çıtasını biraz daha yükseltmiştik. Şimdi bu vizyonu şehirlerimiz ile buluşturmayı hedefliyoruz. 31 Mart'ı tarihi bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Sizler bu adımları atarken biz de Ankara'da üzerimize düşeni yapacağız.

Son 21 yılda Balıkesir'e 238 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Bu yatırımla eğitimde 4832 derslik kazandırdık. İkinci devlet üniversitesini açtık. Yurt binaları açtık. 39 spor tesisi açtık. 6 milyar lira üzerinde kaynak aktardık. 1.100 yataklı Atatürk Şehir Hastanesi olmak üzere 81 sağlık tesisi yaptık. 16 sağlık tesisi inşası sürüyor. 8500 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Riskli olan 7870 yapının dönüşümünü gerçekleştirdik."