Özgür Özel'den iddialı çıkış: 5 şehri işaret etti Özgür Özel'den iddialı çıkış: 5 şehri işaret etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Lütfü Savaş, uzun süredir devam eden tartışmaların ardından yaptığı açıklamada, parti içindeki anket sonuçlarına rağmen önde olduğunu ancak istenmeyen bir profilde görüldüğünü ifade etti. Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya konuşan Savaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmeye dair detayları paylaştı.

Savaş, "Sayın Genel Başkan ile 2 kez görüştük, sabahki görüşme 45 dakika kadar sürdü. İşte orada ben kendi iki anketimi çıkarınca o da buna karşılık 4 anket çıkardı. O anketlerde büyükşehirde önde olmak ile birlikte bazı ilçelerde düşüş görünüyordu, benim elimdeki sonuçlarla uyumlu değildi" şeklinde konuştu. CHP lideri Özel'in, "MYK’yi toplayıp değerlendirelim size öyle cevap verelim" dediğini belirten Savaş, aynı gece yapılan görüşmenin ardından anlaşmaya vardıklarını dile getirdi.

Savaş ayrıca, "Aynı gece 12’de davet ettiler. 1.30’da görüşme yaptık. Öpüştük, anlaştık. Ben Gazi Mustafa Kemal’in emanetinin Gazi Mustafa Kemal’in partisinde kalmasını istiyorum, ben 1 Nisan sabahı mutlu olacağım, niyetim sizin de mutlu olmanız dedim."

Savaş, "Başta Antakya, İskenderun, Reyhanlı, Altınözü gibi birçok ilçenin kendisinin aday olmaması durumunda sıkıntıya gireceğini ve o nedenle ilçe adaylarının da kendi adaylığında ısrar edilmesinden yana olduğunu" ifade ederek, sosyal medyada manipülasyon olduğunu vurguladı.