Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) ve Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı başvurularla, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi yayın organı olan TRT'nin tarafsızlık ilkesinden uzaklaşarak AKP'nin propaganda aracına dönüştüğünü iddia etti.

Bulut, TRT'nin CHP'ye eşit yayın yapmadığını ve seçim sürecinde AKP'nin seçim propagandasına tek taraflı destek verdiğini savundu. TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunan Bulut, aynı zamanda TRT'ye idari işlem uygulanması için başvuruda bulunduklarını ifade etti.

BBP'li başkan 'Oy vermeyeceğim' diyen 70 yaşındaki seçmeni yumrukladı BBP'li başkan 'Oy vermeyeceğim' diyen 70 yaşındaki seçmeni yumrukladı

"Tarafsız ve özerk olması gereken TRT, AKP’nin borazanı haline geldi. Seçim sürecinde iktidarın sözcülüğüne soyunan TRT’nin tarafgir, ayrımcı yayınları ve adaletsizlikleri iyice ayyuka çıktı." diyen Bulut, bu durumu demokrasi ayıbı olarak nitelendirdi. Ayrıca, TRT'nin CHP'nin reklam filmini yayınlamamak için çeşitli bahaneler öne sürdüğünü ve sadece "81 saniye" müsait zamanı olmadığını belirtti.

Bulut, "YSK ve RTÜK, ölü taklidi yaparak iktidarın hedef aldığı en küçük eleştirilere ceza keserken, TRT'nin tarafgirliğini görmezden geliyor. Türkiye'de hukuk yok, adalet yok. Bütün kurumlar çürüdü, çürüyor." şeklinde sert bir eleştiri yaparak, YSK ve RTÜK'ün harekete geçmeyeceğine dair bir inancının olmadığını vurguladı.