Gazeteci Fatih Altaylı, CHP'nin 31 Mart seçimlerinde İzmir'i kaybetmesi durumunda Genel Başkan Özgür Özel'in "o an başkanlıktan ayrılması gerektiğini, ayrılmama durumunda da indirilmesi gerektiğini" belirtti. Altaylı, bugünkü yazısında CHP'nin İzmir'deki aday tercihlerini sert bir dille eleştirerek, genel başkan değişikliği için kriterlerini paylaştı. Yazısında, "Bana göre de bir partide genel başkan değişikliği için en az 5-6 yıl koltukta oturması ve bu sürede bir genel bir de yerel seçim kaybetmesi gerekir" diyen Altaylı, İzmir seçiminin ise istisna olduğunu belirtti.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan tartışmalı açıklama: O partilere oy vermek caiz değil Cübbeli Ahmet Hoca'dan tartışmalı açıklama: O partilere oy vermek caiz değil

Altaylı, sözlerine devamla, "Eğer CHP, bu seçimde İzmir’i kaybederse Özgür Özel o an genel başkanlıktan ayrılmalı, ayrılmazsa indirilmelidir. Hem de tüm ekibiyle beraber. Çünkü İzmir’de aday belirleme sürecinde ve bu süreci yönetmekte gözle görünür çok büyük hatalar yaptılar. İzmir’de AKP adayı ilk kez CHP adayına bu kadar yakın oranda oy alacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.