İstanbul Barosu, Erzincan İliç'te gerçekleşen Anagold maden faciasıyla ilgili önemli bir adım attı. Başkan Filiz Saraç imzasıyla verilen suç duyurusunda, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anagold şirket yetkilileri, ÇED konusunda olumlu rapor veren bilirkişiler ve diğer yetkililerin sorumluluğu vurgulandı. Baro, öldürme, çevrenin kasıtlı olarak kirletilmesi, zehirli madde katma, eko kırım gibi suçlamalarla şikayette bulundu.

ErBaro dilekçesinde, yaşanan maden faciasında karar alma ve uygulama kademesindeki tüm yetkililerin sorumluluğunun açıkça ortaya çıktığını belirtti. Ayrıca, çevre suçlarında görülen 'cezasızlık' alışkanlığının terk edilmesi gerektiğini ve tüm sorumluların tespit edilip yargılanması çağrısında bulundu.

1 Nisan'da okullar tatil mi? 1 Nisan'da okullar tatil mi?

Facianın yaşandığı bölgedeki eksiklik ve risklere rağmen görevini kötüye kullanarak aykırılıklara göz yuman, izin ve ruhsat süreçlerini onaylayan yetkililerin tespiti için hemen soruşturma başlatılması gerektiği ifade edildi. İstanbul Barosu, dosyanın üzerinde titizlikle durarak, sorumluların adalete hesap vermesi için kamu davası açılmasını talep etti.