Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Haber Global'de katıldığı bir programda çeşitli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, kira artışında yüzde 25 sınırıyla ilgili sürenin uzatılıp uzatılmayacağına dair, "Meclis kararıyla belirlenebileceğini" ifade etti.

Ayrıca Erzincan'daki toprak kayması soruşturması hakkında bilgi veren Tunç, 6 kişinin tutuklu olduğunu belirterek, "Kazadan kim sorumluysa yargı önünde hesap verecek" dedi.

Gezi direnişi kapsamında tutuklu bulunan Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tunç, "Tartışmaların anayasa değişikliği ile çözülebileceğini" ifade etti.

Bakan Tunç, göreve iade edilen hakim ve savcılarla ilgili de konuşarak, "Hâkim ve Savcılar Kurulu 4 bin 6 savcı ve hâkimi ihraç etti. Dava açanlar oldu. 371'i mahkeme kararı ile görevlerine iade edildi. Hata olmaması için titiz davranılacak. Hata varsa o kişiler bakımından bir soruşturma açılabilir ve süreç kendi mecrasında devam eder. FETÖ ile mücadeledeki kararlılığımızdan hiçbir zaman taviz veremeyiz" şeklinde konuştu.

Kira artışında yüzde 25 sınırının kaldırılıp kaldırılmayacağına dair ise Tunç, "1 Temmuz yaklaştığında, günün şartlarına göre belirlenecektir" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Kutoğlu: Marmara’da 4 kol birden kırılırsa... Prof. Dr. Kutoğlu: Marmara’da 4 kol birden kırılırsa...